tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kun maalaiset Laaksolle lähtivät...

... ja ostivat uuden kisahuovan. Siinä päivän kohokohdat.

Fiilikset Laaksolta palatessa olivat todella maassa. Mielessä pyöri koko kisaharrastuksen lopettaminen, ja siirtyminen pelkästään valmentautumaan. Mä pyörin koko ajan tän mun harrastukseni kanssa sillä rajalla, että rahat ovat joko a.) loppu tai b.) pian loppu. Tämän kun yhdistää siihen, että vaikka minusta tuntuu, että esimerkiksi viime kesästä on menty valovuosi eteenpäin, silti tulokset ovat heikompia kuin viime kesänä. Puksutin aikalailla tasan vuosi sitten Lohjalla aluetason helppo A -tason radasta pikkuisen reilut 56% ja päätin silloin, että menen seuraavan kerran kisaamaan aluetasolla A:ta, kun tiedän, että prosentit ovat korkeammat. Vuosi sen jälkeen käyn hakemassa uudestaan 56% aluetason helposta A:sta.

Korpeaahan se. Minusta tuntuu, että olen ratsastajana parantunut hurjasti, hevoseni on kehittynyt ja saan sen nykyään esitettyä paremmin. Mistä sitten kiikastaa?

Listataanpa:

1. Ongelmat eivät ole samoja kuin vuosi sitten. Viime vuonna sain palautetta puutteellisesta työnnöstä takaa ja ongelmista peräänannon kanssa. Näistä ei ole tällä kaudella kuulunut palautetta, mutta...

2. Koska ratsastan nykyään hevostani huomattavasti "isommassa" askeleessa, jossa joudun käyttämään paljon energiaa siihen, että istuntani pysyy kasassa, en ehdi valmistella liikkeitä riittävästi. Taivutukset, asetukset jne. jäävät puutteellisiksi. Perusratsastusta siis!

3. Olen jostain syystä aloittanut jo kertaalleen loppuneen, turhauttavan jännityksen uudelleen. Rasittavaa.

No, mutta vertaillaanpa vähän kuvia tähän, ja analysoidaan niiden kautta.

Riihimäki 16.6.2013


Lohja 29.6.2013

Lohja 29.6.2013

Porvoo 11.5.2014

Porvoo 11.5.2014

Laakso 28.6.2014

Laakso 28.6.2014
No niin. Eli tämän näytteen perusteella todettakoon, että sitten viime kesäkuun ratsastaja on löytänyt a.) ohjansa ja b.) istuinluunsa. Mukavia löytöjä molemmat.

Porvoon ja Laakson kuvat otin vertailtavaksi erityisesti sen takia, että Porvoossa hevonen liikkui joo huomattavasti paremmin (kun kuski ratsasti!), mutta huomaatteko, mitä puuttuu noista Laakson kuvista? No, fiittaava vasen käsi! Porvoon kuvista kauhistuneena tein oman suoruuteni kanssa äärimmäisen paljon hommia, ja tulos näkyy.

Kukaan muu ei näistä varmaan erota sitä toista muuttunutta asiaa, joten sanotaan se nyt ihan itse ääneen: kesäkuun aikana tuli harrastettua 79 tuntia liikuntaa ja syötyä vähän vähemmän. Tulos näkyy vaa'assa ja ryhdissä. Ainakin mun silmiin ;)

4 kommenttia:

 1. Kuulostipa tutulta! Vuosi sitten sain samoja pisteitä kuin tänäkin kesänä, vaikka omasta mielestä ratsastus on parantunut ihan hurjasti vuodessa. Täytyy kai vaan hyväksyä, että pitää odottaa vielä niitä palapelin viimeisiä paloja, jos sitten alkaisi sujumaan! Olet oikeasti hoikistunut, hieno saavutus sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juuri tuon asian hyväksyminen on mulla myös nyt työn alla. Kyllähän se harmittaa, ettei me tälläkään kaudella olla valmiita näihin asioihin, mutta se ottaa vaan sen aikansa. Ja treeninsä.

   Kiitos! Jämäköitymistä on tapahtunut, toki näin pienet määrät näkyvät näin isossa ihmisessä hiuksenhienoina muutoksina, ei siis mikään ihme, etteivät muut ihmiset ole juuri huomanneet :)

   Poista
 2. Hei, aivan sama tilanne! Vaikka me ei tietysti olla tuolla tasolla. Tuntuu, että ollaan aivan eri ratsukko kotona ja joskus radallakin, kuin viime vuonna, mutta prosentit on samoja. Harmittaa, ärsyttää, ja nälkä kasvaa ;) Onneksi virheet on hyvin pitkälle "uusia", myös täällä.

  Omaan silmään teissä molemmissa on suuri ero edelliskauteen, joten keep on going, Riku on makean näköinen hevonen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkä todellakin kasvaa, hyvin sanottu!

   Riku todella on. Noissa Laakson kuvissa se myös on niin kiiltävä (pesu + kiillotusaine), että pelkäsin lisäyksessä satulan lipsahtavan selän yli ja jääväni ilmaan ratsastamaan hevosen jatkaessa matkaa. Sen takia ne lisäykset olivat niin vaatimattomat ;)

   Poista