sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tuuppausta ja esteitä

Torstaina menimme Rikun kanssa koulutunnille. Teemana olivat kääntävät avut, ja niitä tulikin treenattua oikein kunnolla. Teimme taas kääntöjä radan poikki, tarkkoja kulmia ja siirtymisiä. Olin kuulemma "huonolla asenteella" liikenteessä, mikä näkyy siinä, että hermostun liian nopeasti nollasta sataan kun Riku ei heti toimi niin kuin haluan. En siis revi, raipota enkä oikeastaan edes potki, mutta lisään painetta turhan rivakasti ja liian paljon, mihin herkkä hevonen reagoi sitten nopeasti. Kun mulle tästä (aika suoraan) huomautettiin, niin osasin kuitenkin koota itseni ja ratsastaa järkevästi. Teimme käynnin kautta laukanvaihtoja, jotka sujuivat hyvin. Koulusatulalla pääsee istumaan niin ihanasti liikkeeseen, että siirtymät alaspäin, jotka aiemmin olivat ongelmallisia, eivät sitä enää ole ollenkaan samoissa määrin.

Perjantaina koutsi hyppäsi Rikun kanssa. He tekivät siksak-harjoitusta, joka sujui varsin mallikkaasti.

Lauantaina meillä oli pitkästä aikaa kouluvalmennus. Tunti ei sujunut mitenkään erityisen hyvin, mutta ei myöskään erityisen huonosti. Itselläni oli sellainen olo, että meni "ihan ok", mutta valmentaja, joka ei ollut meitä nähnyt pitkään aikaan (tammikuun alussa viimeksi) oli sitä mieltä, että edistystä oli tapahtunut ja Riku liikkuin paremmin ylämäkeen eikä mun istunta enää estä sitä käyttämästä itseään. Mikä oli mukava kuulla tässä vaiheessa, jos olisin pari kuukautta sitten kuullut, että istumiseni estää hevostani liikkumasta, olisin varmaan itkenyt ja lopettanut ratsastuksen ;)

Tänään meillä oli tallilla harjoitusestekisat. Menin aamulla auttamaan järjestelyissä, vahdin verkkaa ja autoin ponityttöjä. Sitten lähdinkin itse valmistautumaan omaan koitokseen, eli hurjaan 60-70cm esteluokkaan ;) Riku oli verkassa innokas mutta kiltti, ja pukitteli vain vähän. Radalla Riku oli edelleen innokas, mutta kaikki sujui mallikkaasti ja lopputuloksena oli nollarata ja sillä rusetti (kaikki nollan saaneet palkittiin ykkösinä). Olin ylpeä kun selvittiin hengissä, jännitti niin kamalasti.

Katri Lindell otti kuvia kisoista, joten saan tännekin harvinaista kuvitusta.

Esteratsastus on vakavaa, lievästi oksettavaa ja tosi pelottavaa hommaa

Vakavana verkassa

Oman vuoron odottelua - Riku on ihan myrtsinäEi kommentteja:

Lähetä kommentti