perjantai 24. tammikuuta 2014

LR-Teamin seurakoulukilpailut 18.1.

Viime viikon lauantaina herätyskello soi kello 5:00. Pakkasmittari näytti -24, eli siis mikäs mukavampi hetki kuin lähteä tallille letittämään ;) Kisahoitajan hain matkaan 5:45 ja tallilla sitten perinteiset puunaamiset, letitykset (voi elämä mä olen ruosteessa...) ja tavaroiden pakkaamiset. Liikkeelle pikkaisen kahdeksan jälkeen. Reittivalintamme ei osunut ihan nappiin, ja kisapaikalla oltiin siis aikataulusta myöhässä - ja sen jälkeen, kun jouduimme vääntämään pienessä tilassa yhdistelmämme ympäri (paikalla ei ollut opastusta parkkiin), olimme jo sitten ihan myöhässä.

Hevoset ulos kopista, kuntoon ja verkkaamaan. Verkka-aikaa oli 15 minuuttia. Verkassa Riku oli ajoittain ihan huikea - kaikki tuntui sujuvan ja sopivan. Muoto oli hieno ja korkea ja hevonen koko ajan jalan edessä. Paniikki iski siinä vaiheessa (hevoselle) kun maneesi tyhjeni - menimme ensimmäisinä luokassa ja maneesissa oltiin yksin. Meinasin tippua ennen radan aloitusta useampaan kertaan - en muistanutkaan, kuinka notkeasti mun hevoseni pukittaa ;)

Ensin ratsastettiin He A:10. Rata oli kauttaaltaan epätasainen - ne pätkät, jotka sujuivat, menivät tosi hyvin ja ne pätkät, mitkä eivät sujuneet, menivät ihan alta lipan. Pisteiden vaihtelua välillä 3-8 :D Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että sain ratsastettua ja pysyin itse suhteellisen rauhallisena vaihtelevista tilanteista (säntäily, laukan vaihtaminen pukin kautta, pukittaminen muuten vaan) huolimatta. Prosentteja yllättävän hyvät 58,8% ja 4./8.

Ennen seuraavaa luokkaa laitettiin hevoset loimikasa päällä koppiin syömään heiniä ja yritettiin pitää itsemme lämpimänä keinolla millä hyvänsä. Aika huonosti ainakin allekirjoittanut onnistui... K.N:n verkka oli jos mahdollista vielä parempi kuin A:n - parhaita keskiraveja ikinä, hevonen toimi kuin unelma. Tämä kaikki toki kadotettiin radalla, eihän se muuten olisi mun ratsastusta ;) Rata oli tahdiltaan kiireinen ja Riku intoutui pukittamaan myös useampaan kertaan. Tuomarilta loppukommentiksi: "Erittäin laadukas, mutta hivenen omapäinen hevonen" :D Hivenen joo... Prosentit 58,6% ja luokassa 14./26.

Olipa kyllä harvinaisen pirteä kisapäivä :D Jos seuraavan kerran liikenteeseen kun on n. 30 astetta lämpimämpää...

2 kommenttia:

  1. Aika sissi sä oot kun noissa pakkasissa kisaamaan lähdit, itseltä olis jäänyt menemättä :D Ja hei, ei pikkupukit ole niin vakavia, ei edes kouluradalla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä aika kylmää kyytiä! Pukit on ihan hauska lisä tähän talvikisaamiseen, pysyy lämpimänä. Kesällä niitä ei ole ainakaan vielä näkynyt...

      Poista