perjantai 11. huhtikuuta 2014

Onni on terve hevonen... & Nurmijärvi 6.4.

Olen ollut blogin puolella kovin hiljainen. Kirjoitushalut ovat täysin kadonneet. Isoin yksittäinen syy siihen, ettei ole tehnyt mieli kirjoittaa, on ollut Rikun omituinen "kipeystila". Tämän kanssa tuli tuskailtua koko helmi- ja maaliskuu - nyt onneksi syy on selvitetty ja kaikki on ihan hyvin. Asiasta kirjoittaminen on jotenkin ihan käsittämättömän vastenmielistä ja työlästä. Siksi en kirjoita siitä nyt - ehkä jossain myöhemmässä postauksessa avaan aihetta.

Nyt siirryn suoraan viime viikonlopun kisoihin. Sunnuntaina suuntasimme siis Nurmijärvelle seurakoulukisoihin. Aamulla siis hevonen letitykseen ja letityksen jälkeen satula selkään ja maneesiin pyörähtämään. Päätin ratsastaa Rikulla hieman ennen kisoihin lähtöä, koska viime kaudelta siitä jäi hyvät kokemukset. Riku oli aina huomattavasti paremmin avuilla verryttelyssä silloin, kun olin ehtinyt ratsastaa sitä hieman jo kotona.

Nurmijärvellä kaikki järjestelyt sujuivat hyvin. Kisat olivat aikataulussa ja Riku pääsi vuokraajansa kanssa ensin tutustumaan suhteellisen jännittävään maneesiin. Rata ratsastettiin onneksi ulkokentällä. Maneesin jännittävyyden jälkeen ulkokentän ja kisa-aitojen Rikuun tuoma lötkeys pääsi yllättämään ;)

Riku meni ensimmäisen radan jälkeen hetkeksi koppiin odottelemaan, että luokka vaihtuu ja sen jälkeen laitettiin poni uudelleen kuntoon ja kiipesin selkään. Riku oli verkassa aivan super. Parempaa en olisi voinut toivoa - hevonen oli innokas, avuilla ja kauttaaltaan mahtavan tuntuinen.

Kentälle pääsi vuoroaan odottelemaan yhtä ratsukkoa ennen. Tein vähän pohkeenväistöä, muutamia pysäytyksiä ja muutaman keskiravin. Hyvältä tuntui edelleen.

Ei kuin radalle siis.

Sisääntulolinja oli suora, mutta pysähdyksessä tuli muutama hiippailuaskel, poni ei meinannut rauhoittua odottamaan (6). Keskiravi sujuva 7, voltille kaivattiin lisää taivutusta 6. Seuraava keskiravi jälleen sujuva 7, ja voltille parempaa taivutusta 6. Kolmikaarisella kiemurauralla oli "hyvä energia" (7), mutta keskihalkaisijalla tulleet kolme askelta käyntiä olivat vähän kiireiset (6). Keskikäynti oli sujuva, mutta siihen kaivattiin lisää työntöä takaa (7). Laukannosto täsmällinen (7). Voltti hivenen alitemmossa (6), keskilaukka lähti hyvin mutta loppui liian aikaisin (6). Tämän takia myös harjoitusraviin siirtymisestä tuli 5,5. Pysäytys ja peruutus meille tutusti pää pystyssä ja pois avuilta, sinänsä siis kyllä ihan hyvä peruutus (5,5). Seuraava laukannosto oli aika räjähtävä, tuomari muotoili sen "hieman hätäiseksi" (6). Tähän suuntaan laukkavoltti parempi (6,5). Keskilaukka myös lähti paremmin (6,5). Raviinsiirtyminen oli sujuva (7). Keskihalkaisijalle tulin vähän ohi linjan (6). 

Loppuarvosanat
Askellajit 7 (!)
Lennokkuus  6,5
Kuuliaisuus 6 (haha)
Asento 6,5
Oikeiden teiden seuraaminen 6,5

Loppukommentit: Hyvällä energialla ja ryhdillä esitetty rata. Volteilla saisi taipua rehellisemmin kyljestä ja keskiaskellajeissa varo ettei tahti kiihdy, jolloin saavutettu ylämäki säilyy. 

Kokonaisprosentit 63,2% ja fiilis aivan loistava!!!

En ole ikinä ratsastanut niin hyvin kisoissa kuin tuolla radalla. Vaikka prosenteissa ei viime kauteen nähden ole mitään suurta muutosta, oli koko rata ihan eri planeetalta - juuri niin kuin kritiikissäkin sanottiin, ryhdikäs ja energinen. Ensimmäiset keskiravi seiskatkin tuli ansaittua, ah. Tältä se siis ilmeisesti tuntuu, kun se on helppoa.

Kun hevonen oli  taputeltu ja maailman parhaaksi kehuttu, vietiin se koppiin ja lähdettiin kotiin. Ratsastin luokan alkupäässä ja luokka oli niin suuri, että pyysin lupaa poistua viemään hevonen kotiin.

Lupa tuli ja viikolla ihanilta kisajärjestäjiltä tuli vielä postia.


2 kommenttia:

  1. Harmillista, että teillä on ollut terveysongelmia. Toivottavasti ei mitään vakavaa ja toivon mukaan ongelmat on jo kokonaan takanapäin.
    Huomasin, että teidän nimet löytyi samoilta listoilta kisoissa, mihin mekin ilmoittauduttiin :)

    VastaaPoista
  2. Nyt mä kyllä yritän päivittää sun blogin mun lukulistalle, on mennyt ihan ohi nämä tekstit. Oikein paljon onnea superhyvin ratasteutsta radasta! Toivottavasti sairastelut on taakse jäänyttä elämää.

    VastaaPoista