sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hämeenkyrö aluekoulu

Hämeenkyrössä käytiin harrastamassa aluekoulukisailua pääsiäismaanantaina. Ratsastin kaksi luokkaa, K.N. specialin ja helppo A:10. Tuo A jännitti ihan kamalasti, meidän aluekisat kyseisellä tasolla ovat menneet surkeasti ja tosi surkeasti aiemmin... Nyt lähdimme kuitenkin uuteen kauteen kokeilemaan jälleen kerran, joko se A sieltä alkaisi lutviutua.

Aamulla herätys sunnuntain neljän herätykseen nähden varsin inhimilliseen aikaan. Tallilta lähdimme liikenteeseen yhdeksän aikaan. Hämeenkyröön köröttelyssä meni hyvä hetki, mutta perillä olimme tuttuun tapaan jo hyvään aikaan.

Ensin K.N.:n verryttelyyn ja radalle. Mielestäni rata oli parempi kuin sunnuntaina, mutta sorruin vähän yliratsastamaan tahtia, jolloin Riku tulee kiireiseksi, mutta jää ajoittain silti harmittavasti pohkeen taakse.

Tuomarien mielipiteet:

Pysähdykseen hiippaillen (5,5 molemmilta). Loiva kiemuraura olisi voinut olla tienä parempi (5,5 ja 6). Keskiravi vähän vaatimaton, mutta molempien tuomareiden mielestä ajatusta löytyi silti (jee! 5,5 ja 6). Voltista 6 ja loivasta kiemuraurasta 6,5 ja 7 kommentilla tahdikas. Kolmesta käyntiaskeleesta (jossa pää napsahti ylös ja hirnunta alkoi) 6 ja 5,5. Voltista 5,5 ja 6. Käyntiin siirtymästä 5 ja 6, siirtymä oli myöhässä. Käynnistä tykättiin, mutta toinen tuomari rokotti pään nostosta pysähdyksessä (5,5 ja 6,5). Laukannostosta 6,5 ja 6. Pääty-ympyrään kaivattiin parempaa asetusta (6 ja 6). Laukan laatu lävistäjällä oli parempi, mutta toinen tuomari rokotti hieman tasapainottomasta siirtymisestä (5,5 ja 6,5). Laukkannostosta 6,5 molemmilta, pääty-ympyrästä taas 7 ja 6,5. Lävistäjästä 6 ja 6,5. Käyntiin siirtyminen ravin kautta (5 ja 4). Pysähdykseen tultaessa kehuttiin käyntiä ja linjaa, pysähdys taas pää pystyssä (6,5 ja 5,5).

Alapisteet

Askellajit 6 ja 6
Lennokkuus 5,5 ja 6
Kuuliaisuus 6 ja 5,5
Asento 6,5 ja 6
Tiet 6 ja 6

Kommentit:
"Mukavia pätkiä :) Pyri ratsastamaan vielä huolellisemmin pohkeen eteen ja pyöreämmälle niskalle."
"Huolehdi ravin tahdista. Hyvä käynti ja letkeä, iso laukka."

Näillä prosentit 59,2 (Ääh! Tän piti olla se kausi kun ei B:stä yksiäkään prosentteja alle 60 aluetasolta ;D)
Sija löytyi puolen välin alapuolelta ja olin vähän yllättynyt. Videolta katsoessani kyllä tajusin ongelmat, joten ei muuta kuin treenaamaan taas!

Kanget päähän ja A:n rataa varten verkkaamaan. Riku tuli tosi vahvaksi laukassa ja mä jäin pitämään, kun jännitin, saanko tarvittavat tiet tehtyä radalla.

Radalle mennessä jännitti ensimmäistä kertaa hetkeen. En nyt jaksa käydä ihan koko rataa lävitse, joten mainitsen aallonpohjat ja huiput.

Aallonpohjat:
- keskiravi meni rikki jännityksen + juuri sillä hetkellä ohi kolistelevan kopin antaman tekosyyn takia.
- Laukkatäyskaarrot, joissa kaaduttiin pahasti jalan päälle, koska laukassa katosi vähän ohjaus innostuksen takia

Huiput:
- Takarit!! Sain ne esitettyä ja kutosta ja kuuspuolta tuli. Woawoa!
- Laukannostot olivat hienot

Tuomarikommentit:

"Symppis sh. Saisi olla ripauksen rennompi. Vielä vähän pyöreämpi niska."
"Askellajit puhtaat. Pientä jännitystä."

Loppuprosentit olivat 59,3. Woah! Olen todella onnellinen tästä prosenttinoususta ja ennen kaikkea siitä, että itsellä oli olo, että olen tehtävien tasalla radalla. Nyt oli paljon jännitystä mukana, toivottavasti seuraava rata päästään tekemään rennompana. Kyllä tää tästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti