sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Suuria suunnitelmia

Maanantaina löin Rikulle monen kuukauden tauon jälkeen kanget päähän ja suuntasin alakentälle ratsastamaan. Tein paljon työskentelyä laukassa, muun muassa laukka-pysähdyksiä ja laukka-käynti -siirtymisiä. Lisäksi tein ravin kokoamisia ja pikkaisen avoa. Riku oli paljon mukavampi nyt kangilla, ei jäänyt roikkumaan turpahihnan päälle ja meno oli suhteellisen kevyttä. Mulla on ollut ajatuksissa hankkia kankiin kevyempi turparemmi, niin se turpiksen päällä roikkuminen kävisi hankalammaksi. Pitää nyt pohtia tätä vielä.

Tiistaina maanantain onnistumisista ilahtuneena suuntasin koulutunnille kangilla. Jo ekan viidentoista minuutin päästä totesin, että taisi tulla tehtyä virhe - ratsastaessani silmän alla ratsastan paljon tehokkaammin, vaadin Rikulta enemmän ja se väsyy nopeammin, ja kun me molemmat väsähdämme, alkaa myös oravanpyörä pyöriä - Riku painaa kädelle ja mulla ei ole voimaa ratsastaa sitä pohkeella kevyeksi. No, tunti ei kuitenkaan ollut mikään täydellinen katastrofi, vaan oikeastaan sen voisi pistää lähes onnistuneitten joukkoon - jaksoin aika hyvin loppuun asti yrittää ratsastaa Rikua omille jaloille niin, että se ei pystyisi roikkumaan ohjalla.

Keskiviikkona oli pitkästä aikaa estetunti. Edellinen olikin uudenvuodenpäivänä, hups... Jotenkin nämä estetunnit tuppaavat jäämään multa väliin, jos saan itse valita. Ja mähän saan, kun itse hevosen omistankin. Hypättiin jumppasarjaa ravilähestymisellä. Asetelma oli puomi - kaksi pientä laukkainnariristikkoa - yksi askel ja pysty - yksi askel ja okseri. Aluksi hyppäsimme vinolla linjalla jumppasarjan esteitä. Sujui hyvin. Sitten tulimme jumppista ihan pienenä ( 70cm) ja edelleen sujui hyvin. Riku oli innostunut ja itselleni jäi hyvä fiilis kun hypyt sujuivat ja osuivat ihan hyvin.

Torstaina menin koulutunnille. Teimme taas kerran harjoitusta, jossa ratsastimme uran sisäpuolella ja yritimme mennä suoraan, tehdä hyvä kulmat joissa ulkoavuilla käännetään hevonen sisäpohkeen ympärille ja sitten tehdä erilaisia siirtymisiä ennen ja jälkeen kulmien. Riku hermostui siitä, että joutui menemään suoraan kuolaintuntumaa kohti niin, että alkoi tempoa ohjaa, pomppia sivuloikkia ja pukitella. Omituinen hevonen. Sitkeästi ratsastamalla sain kuitenkin lopuksi aikaiseksi parempaa ravia kuin mitä olen ikinä saanut Rikun kanssa tehtyä! Todellinen työvoitto.

Perjantaina kävin pikaisesti ratsastamassa askellajit lävitse, sillä lähdin viikonlopuksi reissuun.

Lauantaina Rikulla oli vapari.

Tänään Riku liikkui lainakuskin kanssa.

Ja nyt niihin suuriin suunnitelmiin. Koska aluekoulukisoja on todella huonosti nyt alkukaudesta, olen pohtinut, että pitäisikö repäistä oikein kunnolla. Tämä repäisy tarkoittaisi kohdallani Tampereella järjestettäviä aluekoulukilpailuja. Nämä kisat ovat jo 17.2. ja luokkana siellä on ainoastaan Helppo A:10. Tarkoituksena antaa siis mahdollisuus kansallisiin kisoihin kvaalaaville. Me ei kvaalata kansallisiin, mutta kyllähän tässä jo hiljalleen polttelisi lähteä yrittämään - olisi se ainakin mukava kuulla, mitkä ovat ne kehitettävät asiat. Seuraavat mahdolliset aluekisat ovatkin sitten vasta huhtikuussa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti