tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kumma-Lauantai

Kummajaisissa jatkettiin siis lauantaina. Perjantai-ilta venähti allekirjoittaneelta harvinaisesti vähän myöhäiseksi kaverin luona maailmaa parantaen, joten lauantaina olisi nukuttanut vielä hyvinkin siinä vaiheessa kun kello soi seitsemältä.

Olin jättänyt eiliset letit ns. alas letitettyinä (eli ei sykeröillä, mutta leteillä) kiinni ja toivoin, että ne olisivat säilyneet niin hyvinä, että olisin voinut vain laittaa ne sykeröille aamulla. Ei ollut sellaista tuuria, todellakaan... Eli sitten vaan älyttömän nopeasti uudet letit tulille ja täytyy sanoa, että letittäjä oli kyllä niin pahalla päällä ettei auttanut kenenkään tulla sanomaan mitään ;) Niin kiire tuli. Leteistä tuli vielä tavallistakin rumemmat, mutta matkaan päästiin kuitenkin ajoissa.

Tarkoitus oli ratsastaa suomenhevosille avoin K.N. special -alueluokka ja hypätä 70cm seuraluokka. Koulustartti oli aamulla yhdentoista maissa ja esteluokan arvioitu alkamisaika oli kello kuusi illalla, eli pitkä päivä oli tiedossa.

Kouluverkassa Riku oli vähän pohkeen takana, mutta kuitenkin rento. Itse huomasin jännittäväni kamalasti estestarttia, joten en saanut kunnolla keskityttyä. Rata oli keskinkertainen, ei missään nimessä lähelläkään sitä tasoa millä eilen operoitiin.

Tässä taas tuomareiden mietteitä:

Alkutervehdys reipas, pää ylhäällä taas pysähdyksessä (6, 6). Loiva kiemura tahdikas (7), toisen tuomarin mielestä hivenen hätäinen (6). Lävistäjälle pieni rikko laukkaan, sen jälkeen kuitenkin hyvää keskiravia (5, 4). Voltti ok (6,5 ja 6). Loiva kiemura ok (6, 6). Kolme askelta käyntiä täsmällisesti, mutta turhan avoimessa muodossa (6, 6). Voltti ok (6,5 ja 6). Käyntipätkä totuttuun tapaan hyvä, mutta muoto aika avoin (7, 6). Pysähdys ei ollut tasan (5,5 ja 5,5). Laukannosto vähän nuutunut, mutta siisti (6, 6). Pääty-ympyrä huonosti ratsastettu, mutta laukka laadukas (6 ja 6,5). Laukkalävistäjän jälkeen siirtyminen hiukan kättä vasten (6 ja 6). Laukannosto oli pehmeä (6,5), toinen tuomari kaipasi energiaa lisää (6). Kierros pääty-ympyrällä sujui mukavassa, sujuvassa laukassa (7 ja 7). Lävistäjä melko suora (6,5) ja siirtyminen käyntiin suoraan, mutta kättä vasten (5,5). Lopputervehdykseen tultiin suoraan, mutta taas avoimessa muodossa (6, 6).

Yleisvaikutelman pisteet:
Askellajit: 6,5 ja 6,5
Lennokkuus 6 ja 6,5
Kuuliaisuus 6,5 ja 5,5
Ratsastajan asento 5,5 ja 5,5 (auts...)
Tiet 6 ja 6

Loppukommentit H-tuomari: Hieno, tyytyväisenä suorittava suokki. Ajoittain saisi olla paremmin kahden pohkeen välissä.
C-tuomari: Symppis sh. Sujuva laukka. Vielä vähän pyöreämmälle niskalle, sujuvia osuuksia!

Yhteisprosentit 61,4% ja tällä mielestäni kovatasaoisessa seurassa sija 24./42. En ole tyytyväinen, mutta en tyytymätönkään. Hevonen suoritti hyvin, minä taas olin ajatuksissani ihan muualla...

Lauantain radalta, totinen ilme kertoo kaiken... Kiitos kuvasta kuvaajalle, hänen sivuiltaan löytyy hienoja otoksia Kummajaisista!

Pitkän odotuksen jälkeen pääsin kävelemään 70cm rataa illalla joskus viiden jälkeen. Riku oli kiltisti hengaillut pellolla vihreää syöden ja sen jälkeen kopissa seisten. Otettiin Riku ennen radan kävelyä ulos kuitenkin kopista, ja mä laitoin sille estekamat päälle. Ihan mahdoton teppaaminen alkoi heti kun suojia alkoi sovittamaan jalkaan, tiesiköhän jätkä mitä kohta tapahtuu...

Menin kävelemään rataa ja nieleskelin kurkkuun nousevaa palaa. Jännitti ihan kamalasti, ja kaikki esteet näyttivät tosi erikoisilta vaikkeivat olleet sitä. Sen sijaan isoilta ne eivät näyttäneet, mistä järkytyin tosi paljon. Yleensä mun mielestä näyttää 50cm esteetkin ihan vuorenkokoisilta kun niitä kävelee ennen rataa. Rata oli looginen ja helppo. Uusintaan pohdin monenlaisia erilaisia reittejä, jos sinne asti satun pääsemään.

Sitten selkään. Katselin pari rataa alle ja lähdin verkkaamaan. Riku oli verkassa pirteä, mutta koko ajan käsissä. Oikeastaan kaikki verkkahypyt olivat hyviä. Radalle mennessä mua jännitti niin paljon, etten meinannut pysyä hevosen selässä. Näytin parit johteet Rikulle ettei se ihmettelisi niitä, ja nostin laukan. Ennen ekaa estettä rupesin miettimään, että entäs jos se ei hyppääkään... Ja annoin hevoselleni niin epäselviä merkkejä, että se lopulta päätti kieltää, kun ei saanut selvää mitä mä halusin :D Onneksi se samalla myös romahdutti esteen (mentiin siis ihan sekaan) ja mä sain aikaa kerätä itseni. Tajusin, että tuuppasin taas samalla kun pidin kädellä vastaan, eli eihän se hevonen voi millään tajuta mitä mä haluan... Siispä uusi laukka, jalat kiinni, esteelle tullessa puolipidäte ja sitten hypyn odottaminen jalat kiinni. Ja kas kummaa, hevonenhan hyppäsi! Eli tuo ekan esteen kielto jäi mun ainoaksi. Jotaiun virhepisteitä saatiin varmaan ylitetystä enimmäisjasta, mutta sillä nyt ei ole mitään väliä. Radalta tullessa oli niin voittajaolo, että olisin voinut huutaa onnesta. Kyllä tää tästä, mä pystyn tähän!

Pics or didn't happen! Riku oli selvästi sitä mieltä, että nyt se Anne tajusi minkä takia kisoihin tullaan...
Ihana, lähes 12-tuntinen kisapäivä siis sai onnellisen lopun. Kummajaisissa oli hienot järjestelyt, ystävälliset toimihenkilöt ja hyvä tunnelma. Ensi vuonna uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti