tiistai 25. joulukuuta 2012

Vierailevia tähtiä

Onpa outoa - en ole kahteen päivään ollut Rikun selässä, vaikka tallilla olenkin pyörinyt oikein urakalla.

Maanantaina eli jouluaattona teimme vakitalliporukalla aamutallin "lahjana" tallimme omistajalle. Aikaa meni tunnin verran, kun isolla porukalla touhuttiin. Itse ehdin jopa laittaa tuossa ajassa kaksi loimea päälle, kahdet tarhasuojat jalkaan, tarhata yhden hevosen, siivota neljä karsinaa ja lakaista vähän käytävää ;) Sitten oli todettava, että hommat oli jo tehty, ei kun aamupalalle. Sieltä lähdin sitten itse joulupuurolle kotiin, kun Rikun toinen entinen omistaja lupasi ratsastaa Rikulla. Menivät kuulmemma ilman satulaa iloisessa joulutunnelmassa. Myöhemmin Riku oli toiminut vielä opettajani "maastoratsuna" hyvin rauhallisella käyntimaastolla kun hevoset loppuivat kesken. Itse kävin syöttelemässä Rikulle myöhemmin vielä jouluporkkanat.

Tänään Hippologiblogin Kati kävi hyppäämässä Rikulla. Rakensimme maneesiin sarjan ravilähestymisellä ja kaksi yksittäistä estettä, toisen diagonaalille ja toisen pitkälle sivulle uran sisälle. Riku hyppäsi hienosti ja iloisesti pienen ratamme, sarjan okseri taisi olla metrinen ja yksittäiset esteet n. 90cm. Ei ongelmaa ja pari pientä pukkiakin löytyi ;) Ihana hevonen.

Juttelimme Katin kanssa Ruotsin kouluohjelmien eroamisesta Suomeen verrattuna. Lähinnä itseäni kiinnosti siis Helpon A:n ja Vaativan B:n väliin lisätty Vaativa C. Kati on kirjoittanut kyseisestä luokasta omassa blogissaan tässä merkinnässä. Minun mielestäni Suomessakin pitäisi ehdottomasti olla Vaativa C -luokka! Näin olisi minullekin jotain tavoitetta vielä sen jälkeen, kun HeA on saavutettu, VaB on nimittäin turhan kaukainen haave.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti