perjantai 28. joulukuuta 2012

"Niin näin alamäessä, ylämäessä ei ollenkaan..." eli (kisa)vuosi 2012!

Milja teki omaan blogiinsa tosi kivat postaukset vuoden huippuhetkistä ja niistä vähemmän huipuista ;) Mä matkin vähän ajatusta ja käyn tän kauden kisa kisalta lävitse. Huhhuh!

Tammikuu:

Kisakauden avasimme Timon kanssa 29.1.2012 Sammalistossa harjoituskoulukisojen rapsakassa pakkassäässä. Tämä kisakerta menee kategoriaan neutraali. Luokkana oli K.N.-special, prosentteja rapisi 61,8% ja olimme kuudesta osallistujasta kolmansia. Rata oli ihan ok, tosin ratsastin huolimattomasti ja Timo kadotti kaiken eteenpäinpyrkimyksensä sillä hetkellä kun tuomarin pilliin vihellettiin ;)

Maaliskuu:

Kisakautta jatkoimme sitten oman seuran ja tallin seurakoulukisoissa 4.3.2012. Tuolloin starttasin oman ennätykseni ratsastettavien ratojen määrässä yhden päivän aikana: starttasin Timolla B:n ja A:n ja tuntihevoslempparillani Lissulla C:n ja B:n. Päivään mahtui niin huippuja kuin mahalaskujakin, niistä luettelo seuraavaksi:

Huiput:
- Muistin kolme rataa, ainoastaan viimeisellä radalla tuli pikku moka, jonka huomasin ennen kuin tuomari ehti viheltää pilliin - käännyin alkutervehdyksen jälkeen väärään suuntaan.
- Lissun C meni hienosti, ihana Lisbeth <3!
- Timon kanssa sain A:han tsempattua hienosti.

Mahalaskut:
- En ratsastanut Lissua B:ssä niin kuin tunneilla, vaan jäin matkustamaan, jolloin muoto valui auttamatta liian alas.
- Timon kanssa ratsastin niin huolimattoman ja HUONON B:n, että sain oikeutetusti tuomarilta (= ratsastuksenopettajaltani) kisojen jälkeen "tunnin turpaan" eli hieman palautetta...

Aulanko 4.3.2012 Lissun kanssa HeC-luokan voitto (66,25%), Timon kanssa kakkossija B:stä (67,60%) ja ykkössija A:sta  (64,4%)
Huhtikuu

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä suuntasimme Timon kanssa Tuusulaan JOKERA:n seurakisoihin. Ratsastin HeB:n ja HeA:n. Luokat ratsastettiin käänteisessä järjestyksessä, joka sopi meille hyvin. Tuuppasin A:n verkan ja radan kangilla, joka sai aikaan kivan kokoamisasteen, joka säilyi B:ssä hyvin. Kisoista ei ole tuloksia missään jäljellä, joten en tiedä prosentteja. B:ssä tuli kuitenkin rusetti ja muistan olleeni hyvinhyvin onnellinen, joten kyllä tämä reissu onnistumisiin menee.

JOKERA seurakoulu 1.4.2012

Huhtikuun puolessa välissä kävimme Hollolassa Korpikylän ratsastajien seurakisoissa. Menin Timon kanssa HeB:n ja HeA:n. HeB oli minulta todella huonosti ratsastettu, epävakaassa muodossa, huolimattomasti ja ilman kunnon tahtia tai eteenpäinpyrkimystä. Prosentteja tuli 59,00% ja sillä viides sija. Kiukuttelin trailerilla, että en taatusti lähde hakemaan ruusuketta kun meni niin päin takalistoa :D Ihan kamala rata. A:han sitten tsemppasin kunnolla ja sain ratsastettua sellaisessa rytmissä ja muodossa, missä se B olisi pitänyt ratsastaa... Olin rataan tyytyväinen, vaikka prosentteja ei tullut kuin 54 ja risat - kokoamisaste ei tosiaan ollut riittävä. Mutta kaikki tehtävät suoritin täsmällisesti. Eli siis samoihin kisoihin liittyi rusetti ja huono rata ja lähes ala-arvoiset prosentit ja hyvä rata ;) On se kouluratsastuksen maailma kummallinen!

KopRa seurakoulu, 59%

Huhtikuun lopussa kävimme vielä pyörähtämässä Mäntsälän ratsastajien seurakoulukilpailuissa. Nämä kilpailut olivat ehdottomasti yhdet kauden onnistuneimmista! Timo oli älyttömän iloinen ja reipas oma itsensä ja minä ratsastin todella hyvin. B:ssä sijotuimme kovassa seurassa neljänsiksi (62,8%) ja A:ssa ratsastin parhaan A:ni ikinä Timon kanssa. Prosentteja tuli vaatimattomat 55,7%, mutta sillä irtosi silti sijoitus luokan keskivaiheilta. Olin äärettömän tyytyväinen.

MänRa seurakoulu

Toukokuu:

Toukokuussa kävimme Timon kanssa surkealla reissulla Nastolassa. Ratsastin ihan kamalat radat, joita en halua ruveta sen enempää erittelemään, totean vain, että onneksi oli buffetissa hyviä mokkapaloja, muuten olisi itkettänyt ;) B:stä vielä sija 12/34, mutta A:sta sitten hieno jumbosija. Jonkunhan se on oltava viimeinenkin!


Kesäkuu:

Alkukuusta kävimme pyörähtämässä Nokialla aluekoulukisoissa. Ratsastin helpon B:n ohjelman, joka meni tasaisesti putputtaen ihan kivassa mallissa. Mitään wow-fiiliksiä ei jäänyt ennen kuin sain kuulla, että sain ekan aluesijoitukseni! Sija 7. ja vihreä ruusuke.

Nokian ratsastajien aluekoulukisat

Kesäkuun puolessa välissä kävimme Timon kanssa Alaspäässä surullisen kuuluisissa "lätäkkökisoissa" ;) Eli siis ratsastin kaksi huonoa rataa rankkasateessa. Timo ei halunnut ravata eikä laukata, kun oli märkäääää ja se näkyi sitten suorituksessa. B:stä prosenteiksi rapiat 60%, sijoitus 9./27 ja A:ssa rapiat 57%  ja 4./11.

Heinäkuu

Heinäkuussa kävimme Timon kanssa Hollolassa reissun, joka olisi saanut jäädä tekemättä. B meni vielä ihan ok, prosentit 63% ja rapiat, mutta A:ssa otettiin sitten meidän toinen jumbosija. Jes. Tuomari oli muuten sama kuin Nastolassa ;)


Elokuu

Ostin Rikun heinäkuun viimeisenä päivänä, ja aloitimme kisauramme ensimmäisen estetuntimme jälkeen 4.8. oman tallin harjoitusestekisoissa. Hyppäsimme 50-60cm esteluokan, jossa kaikki nollan saaneet saivat rusetin. Puhtaasti meni, hieno Riku!

4.8. harjoitusestekisat 50-60cm

Yhden viikonlopun vietimme Valkeakoskella. Ratsastin Rikulla ensin kaksi koululuokkaa, C:n ja B:n. Molemmat menivät kivasti, oli ihana ratsastaa hevosella, joka liikkui omalla moottorillaan ja oli iloisesti hommissa. Tuloksena kaksi rusettia.

HeC 65,7% ja HeB 63,2%
Seuraavana päivänä suuntasimme sitten estekisoihin. Hyppäsimme 60cm ja 80cm luokat. Tämä reissu menee oikeastaan onnistuneisiin ihan kokonaisuudessaan, vaikka rusetteja ei tullut. Riku oli kamalan kiva verkassa ja käyttäytyi fiksusti koko reissun, vaikka mua jännitti ihan kamalasti. 60cm radalla Riku potkaisi vikan esteen nurin ja 80cm radalla otettiin kaksi kieltoa kamalan pelottavalle ;) aaltoesteelle. Ei ole varmaan mun esteheppani nähnyt IKINÄ sellaistakaan estettä ;) Hauskaa oli silti.

Seuraavana viikonloppuna hyppäsin omissa aluekisoissa 80cm luokan. Tuloksena kahdeksan virhepistettä, jotka kaikki menevät totaalisesti ratsastajan piikkiin - ei näin. Yksi puomi alas ja yksi esteen sekaan tyrkkäys - hevosella oli ihan hyvä askel, mutta mun oli vaan pakko tyrkätä se epätasapainoon estettä lähestyessä... Huhhuh. Samana viikonloppuna putputin myös oman tallin harkkareissa helppo B:0 -ohjelman. Tuloksena rusetti ja paljon pyyhkeitä tuomarina toimineelta ratsastuksenopettajalta.

Omat harkkarit


Syyskuu

Syyskuu alkoi taas JOKERAn kisoissa. Nämä kisat menevät sinne onnistuneisiin flow-hetkiin. Ratsastin kaksi B-luokkaa, joista toisesta tuli voitto ja toisesta kakkossija. Riku oli iloinen ja pörheä ja pukitteleva. Hieno hevonen, tuomarinkin mielestä. Ja pääsin myös ensimmäistä kertaa ratsastamaan Kaija Borupin arvostelemana!

K.N. -special 66,6% ja B:0 65,2%

Seuraavana viikonloppuna startattiin Rikun kanssa meidän ekat aluekisat. Se oli yksi varsinainen mahalasku ratsastajan osalta - hevosen takapää jäi talliin ja ratsastajan ajatukset seilasivat ihan muualla. Hyvä hevonen pelastaa paljon - tuloksena vähän reilu 60% ja ekojen ei-sijoittuneiden joukossa. Mutta mitään kunniaa en voi itselleni ottaa.

Syyskuun lopussa pyörähdimme vielä Korpikylän ratsastajien kisoissa. Luokat ratsastettiin käänteisessä järjestyksessä. Olin aika tyytyväinen meidän A:n rataamme, josta prosentteja reilut 58 ja sijoitus 6./15. Ratsastin koko radan veitsi kurkulla, mikä näkyi siinä, että sain Rikusta enemmän liikettä irti kuin ikinä. Toinen rata menee sitten kauden ihmeellisimpien ratojen joukkoon... Alku oli hieno, arviointi pelkkää 7-8. Ja kesken ohjelman avokahviossa (välittömässä yhteydessä maneesiin) meni jotain rikki ja Riku lähti. Olen ylpeä siitä, että sain ohjattua kaikki loput liikkeet oikeassa järjestyksessä, mutta harmitti se, että mitään tahtia en saanut enää ratsastettua takaisin. Tuloksena vähän reilut 60% ja neljäs sija. Ja kyllä harmitti hakea rusettia.

Katastrofi B - sekoilua Hollolassa
Lokakuu

Lokakuun alkupuolella kisailtiin meidän seuran estemestaruuksista. Tuo päivä jäi mieleen hienona onnistumisena - hyppäsin 70cm ja 80cm luokat enkä ollut yhtään niin ahdistunut kuin olisin voinut olla! Muistoksi saatiin kotiin ekasta luokasta rusetti, tokassa luokassa jäätiin valitettavasti mitaleja jaettaessa sille neljännelle paikalle ;)

Eka "oikea" esterusetti lähes kymmeneen vuoteen!
Lokakuun loppupuolella hankin sitten taas tärkeitä oppirahoja. Riku raspattiin ja sen suusta löytyi valtavia piikkejä. Se oli koko viikon huono suustaan, mutta koska se ei ollut lauantaina enää niin huono kuin aikaisemmin, päätin lähteä sunnuntaina kisoihin. Olisi pitänyt jäädä kotiin. Riku vastusti kättä (ei mikään yllätys kun kerran suuhun sattui...) ja oli tosi haluton. Molemmista luokista pikkasen alta 60% tulokset ja kotiin miettimään, että pitääkö sitä hevosta kiusata vain siksi, että itse tahtootahtoohaluu kisoihin...

Marraskuu

Marraskuussa ratsastettiin meidän seuran seuranmestaruudet kouluratsastuksessa. Varsinaisena mestaruusluokkana kisattiin B:0, jonka radan ratsastin taas aivan päin peetä. Tuomari kuitenkin palkitsi Rikun  yritteliäisyyden prosenteilla 66%, luokkavoitolla ja sennukullalla. Itselleni en ota kunniaa. Sen sijaan A:n ratsastin hyvin ja liitelimme Rikun kanssa prosentteihin 63,9%. Hieno Riku!

Omat seuranmestaruudet - luokkavoitto ja sennukultaa
Loppukuusta kävimme vielä Rikun kanssa hyppäämässä lähitallin harkkariestekisoissa 50-60cm luokan. Hyvin meni, Riku käyttäytyi mallikkaasti ja kuskille jäi hyvä mieli.


Tässä siis pikakelaus meidän kisavuoteen. Tokihan tähän vuoteen mahtui hirveästi muutakin, pääasian tietysti maailman parhaat hevoskaupat ja ihanan Rikun saaminen mun päiviä sulostuttamaan. Ensi kaudella uudet kujeet!

Vuosi 2012 rusetein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti