lauantai 1. joulukuuta 2012

Onnistumisia ja epäonnistumisia

... molempia otsikossa mainittuja on sisältänyt tämä viikko.

Aloitetaan kuitenkin pakittamalla viime viikon sunnuntaihin. Silloin olin siis estekilpailuissa lähitallilla. Tarkoitus oli startata 50-60cm ja 70-80cm luokat. Lähdettiin ajoissa matkaan. Kisojen aikataulu oli vähän venähtänyt, joten ehdittiin katsella yksi luokka alle ennen kuin oli oman luokan kävely. Helppo rata, jossa kaksi suhteutettua väliä ja sarja. Radalla ei mitään erikoista, paitsi maneesi noin ylipäätään - katsomo oli jännästi avoin ja sinne olisi päässyt ratsastamaan sisään. Ajattelin, että Riku olisi saattanut ihmetellä sitä vähän. Ei ihmetellyt kuitenkaan.

Verkassa Riku oli reipas ja iloinen, mutta ei mitenkään mahdottoman kuuma. Vähän teppausta ja esteelle rynnimistä ja pukittelua, mutta ei siis mitään sellaista edes mitä voisi verrata normaaliin poniverkkaan ;) Verkka aikaa oli reilusti, mutta verryttelin tietoisesti vähän kun ajattelin tulevaa toista rataa.

Eka rata meni hienosti. Rytmi oli hyvä, paikat löytyivät hienosti ja hypyt olivat hyviä. Rata oli puhdas, mutta ei erityisen nopea. Olimme luokassa 7./15.

Melkein heti oli toisen radan kävely. Esteet olivat tässä 70-80cm radassa n. 65-70cm korkeita, eli juuri sopivia minulle. Radan kävelyn jälkeen menin selkään ja aloin verkata. Yhtäkkiä huomaan kun joku tulee ilmoittamaan, että esteet ovat liian matalia ja niitä aletaan mitata ylös. Sarjasta tuli mm. 75cm-80cm ja monet muut esteet mitataan tasan 80cm:ksi. En ole taas pariin kuukauteen hypännyt oikeasti kahdeksankymppisiä esteitä ja Rikun kanssa en pienessä maneesissa koskaan. Tein siis pikapäätöksen jättää luokan hyppäämättä, koska jännittäessäni vedän käsijarrun päälle ja se saa aikaan Rikulla kieltoja. Emme tarvi sellaisia kokemuksia nyt, joten jätin siis leikin siihen. Ja olen päätökseeni tyytyväinen.

Maanantaina Rikulla oli vapari.

Tiistaina olin kouluvalmennuksessa. Riku oli tosi kevyt avuille, kevyessä kivassa muodossa ja kaikki mitä keksin pyytää, sujui mukavasti. En oikeastaan edes muista, mitä me teimme, mutta kaikki tosiaan sujui ilman mitään tappelua.

Keskiviikkona kävin koutsin estetunnille. Hyppäsimme harjoitusta, jossa päätarkoituksena oli johtaa ja vaihtaa laukkaa. Aluksi menimme harjoitusta ravissa ja laukassa puomeilla, tehden siirtymisiä ravista laukkaan ja laukasta raviin tiettyihin kohtiin. Se sujui hienosti. Sitten menimme molempiin suuntiin pieniä ristikoita. Lopuksi sitten esteet nostettiin n. 70cm pystyiksi ja sama mutkittelu jatkui. Nyt paikat olivat vähän hakusessa ja joskus hypyt jäivät vähän kauaksi ja minun oli vaikea päästä mukaan. Laukka ei myöskään edennyt läheskään tarpeeksi koko aikaa. Lopuksi hyppäsin vielä muutamia hyppyjä koutsin pakottamana niin, että otin käsijarrun pois päältä ja keskityin ratsastamaan esteelle ja odottamaan hyppyä. Sujui taas jo paremmin.

Torstaina ratsastin yhden kamalimmista tunneista viimeisen vuoden aikana... En halua edes kirjoittaa siitä mitään, mikään ei vain sujunut eikä hevonen ollut yhtään parempi lopettaessa kuin aloittaessa, päin vastoin paremminkin... Saattoi tosin hyvinkin johtua siitä, että itse en saanyt itsestäni irti mitään muuta kuin kiukuttelua...

Perjantaina kävin sitten kokeilemassa uudestaan. Hyvä että kävin, sujui ihan eri tavalla kuin torstaina. Riku oli vähän vahva edelleen eikä oikein halunnut kulkea siinä muodossa ja sillä tahdilla kuin minä halusin, mutta sain sitä kuitenkin tunnin aikana ratsastettua selvästi paremmaksi. Itselle tuli hyvä mieli.

Tänään Rikulla oli vapari, kun mulla oli kamala kiire kun nukuin aamulla vähän liian pitkään ;) Koko päivän aikataulut menevät sekaisin kun nukkuu puoleenpäivään. Ei silti harmita, uni tuli tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti