torstai 20. joulukuuta 2012

Kokoamisia ja hankea sekä hankikokoamisia

Tiistaina meidän koulutunti oli joulutunnelmissa. Taustalla soivat joululaulut ja me saimme ratsastaa valitsemiamme asioita ratsastuksenopettajan tarkan silmän alla. Eli siis periaatteessa meillä oli "opettajaton" tunti, ja moni varmaan miettiikin, että miksi minä sinne menin - minähän voisin ratsastaa ilman ohjausta milloin vain... No, syy oli se, että tunnin jälkeen a.) sait selittää, mitä ja miksi teit, tuliko hevonen paremmaksi ja sinulta kysyttiin tiukkoja kysymyksiä ja b.) sain opettajan tunnin aikan kirjoittaman kritiikin.

Minä tein tunnilla paljon laukkaa, kokoamisia laukassa, vastalaukkaaja käynti-laukka -siirtymisiä. Ravia en saanut ratsastettua kovin hyväksi, tahti oli välillä kadoksissa. Olisin voinut herätellä ravissa Rikun paremmin liikkeelle, tahtiin ja rytmiin. Hyvin huomaa siis sen, että en ole vielä valmis ratsastamaan tuota hevosta hyväksi yksin.

Seuraavanlaista kritiikkiä sain:

- Vasemmassa kierroksessa kaula vasemmalla, oikea lapa karkaa ulos -> suorista. Oikeassa kierroksessa parempi.
- Muoto parempi kuin ennen, mutta ei aina vakaa. Ratsasta jalasta kohtu tuntumaa, ei kädestä taaksepäin.
- Vartalo käynnissä mukautuu liikaa -> pysähdy satulassa
- Kevyessä ravissa vartalo ei pysy jäntevänä. Harjoitusravissa parempi, mutta siirtymisissä ylävartalo menee helposti liian taakse. 
-Olet laukassa parhaassa asennossa.
- Vartalo kiertyy helposti.
- Vaikuttaminen hevoseen on parantunut todella paljon. Keskity rytmiin/tahtiin, eteenpyrkimykseen ja suoruuteen. 

Oli ihan loistavaa saada nämä mukaan kirjoitettuna. En tiedä, mitä tänään teemme tunnillamme (jouluviikon erikoistunnit), toivottavasti jotain yhtä hyödyllistä.

Keskiviikkona kävin alakentällä hangessa tekemässä pikaisen treenin. Teimme ihan tavalliset alkuverkat ja varsinaisena harjoituksena niin, että tein pitkän sivun alkuun avotaivutusta käynnissä. Nostin laukan, tein laukassa voltin ja jatkoin siitä laukka-avoa. Hangen takia kokoamisaste pysyi riittävänä, ja Riku joutui kunnolla hommiin. Oli kiva ratsastaa ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti