maanantai 1. helmikuuta 2016

Jalustin.net: Helmikuun blogi - Yllättävää kunniaa juhlitaan arvonnalla!

Sain muutama päivä sitten Jalustin.netin Eveliinalta viestiä, että minun blogini oli valittu Jalustin.netin Helmikuun blogiksi. Tunnustus sai leukani tipahtamaan suunnilleen polviin järkytyksestä. Kysymykseen, otanko kunnian vastaan, sain juuri ja juuri ähellettyä vastaukseksi, että totta kai otan. Tietenkin.

Jos olisin esimerkiksi seurannut Jalustin.nettiä Facebookissa tai Instagramissa, tilanne ei olisi päässyt näin yllättämään: huomasin vasta tässä vaiheessa, että molemmissa kanavissa oli ollut linkki, josta pääsi äänestämään neljästä suokkiblogista lemppariaan. Yhteistä meille äänestykseen nostetuilla lienee se, että olemme kaikki suhteellisen pienen seuraajamäärän blogeja (seuraajia bloggerin kautta alle 100) ja ratsastamme suomenhevosella. Muut äänestyksessä olleet blogit olivat Suomimies ja Puolanpoika, Pioneerirykmentti ja nyt viikonlopun aikana vain kutsutuille lukijoille olevaksi siirretty Tellun Tavalla.

En siis ollut edes ehtinyt pohtia mahdollisuutta blogini "rummuttamiseen" äänestyksessä, kun se olikin jo ohitse. Kiitos siis teille, jotka olette blogistani pitäneet niin paljon, että kävitte sitä äänestämässä - näin tämä kunnia tuntuu entistäkin makeammalta!

Jalustin.net haastatteli minua bloggaamiseen liittyvistä asioista, tekstin voit käydä lukemassa täältä.


Superkiitos niin Jalustin.netin tiimille blogini esillenostamisesta, kuin teille, jotka blogiani äänestitte!Yllättävän ja ihanan tittelin juhlaksi toteutan nyt blogini ensimmäisen arvonnan. Sain blogiarvonnalle huikean hyvän sponsorin: paikallisen täyden palvelun hevostarvikeliikkeen, Valjas-Kolmion!

Valjas-Kolmio on 1987 perustettu suomalainen perheyritys. Kahdessakymmenessäkahdeksassa vuodessa meille on kertynyt laaja tieto-taito suomalaisten hevosharrastajien tarpeista ja toiveista. Meillä on kontaktit valmistajiin ja tukkuihin Suomessa, Euroopassa, Aasiassa ja Intiassa.

Alusta asti olemme panostaneet ”täyden palvelun hevostarvikeliikkeeseen” kuuntelemalla asiakkaita, kouluttautumalla ja etsimällä maailmalta uusimmat innovaatiot ja trendit. Valikoimaamme kuuluu hevosurheiluvarusteita laidasta laitaan oikealla hinta/laatu-suhteella ja uudistamme tuotevalikoimaa pysyen koko ajan kehityksen kärjessä. Kantavana ajatuksena on löytää hyllyihimme mahdollisimman edullisia tavaroita laadun kärsimättä.

 Itse olen ollut Valjas-Kolmion vakiasiakas pikkutytöstä asti - ensimmäiselle hoitohevoselle ostettiin mätsäävät harjat Valjas-Kolmion valikoimista, ensimmäiset kypärät, kumiaiglet ja kangaspaikalliset ratsastushousut ostettiin Valjas-Kolmiosta. Kun muutin opiskeluiden jälkeen takaisin Hämeenlinnaan, tuli Valjas-Kolmiossa poikkeamisesta tapa. Tällä hetkellä ratsastusvaruistestani ja Rikun tavaroista on noin puolet ostettu Valjas-Kolmiosta. Jaanalla on hyllyssä uskomaton määrä tavaraa liikkeen pieneen kokoon nähden - menet sitten hakemaan jengatappia, kisanumeroa, ratsastushanskoja harvinaisessa koossa tai kisahousuja huomisiin kisoihin, ne yleensä taiotaan jostain esille.

En voisi olla enempää innoissani blogiin arvottavaksi saamistani palkinnoista, joten kai ne on nyt pakko esitellä!Horse Comfortin Polo Canvas -laukku!
 Ensimmäisenä arvontapalkintona on siis Horse Comfortin laukku. Tähän tilavaan (korkeus 35cm, leveys 35cm) laukkuun mahtuu hyvin lompakon ja avainten lisäksi kaikkea, mitä heppatyttö reissussaan tarvitsee. Palkinnon ovh. on 49 euroa.
HKM Sports Equipmentin räiskyvän oranssi huopa

Toisena arvontapalkintona on aivan Rikun värinen huopa! Tämä on niin käsittämättömän räikeä, että menee hyvin jo turvavarusteesta maastossa... Minä ihastuin tähän täysin, tämä on aivan Rikun värinen - pitää ehkä käydä ostamassa Rikulle siis oma :D Kuvattu huopa on yleismallia, mutta Jaana lupasi, että voittaja voi halutessaan vaihtaa sen koulumalliin. Huovan ovh on 37 euroa.

Kiitos Valjas-Kolmiolle blogiyhteistyöstä ja kuluneista yhteisistä vuosista! 

Näin osallistut arvontaan:

Kommentoi seuraavat asiat:
1. Toimiva sähköpostiosoite. Sinun ei tarvitse olla rekisteröitynyt lukija osallistuaksesi.
2. Kumpaa palkintoa tavoittelet - huopaa vai laukkua. Et voi osallistua molempiin arvontoihin, vaan molemmista järjestetään omat arvonnat.
3. Kerro, miksi luet blogiani, millaisista teksteistä olet erityisen kiinnostunut, parannusehdotuksia tai mitä vain kommenttia blogistani!
+ Lisäarvan saat arvontaan,  jos esität minulle kysymyksen tai kysymyksiä. Jos kysymyksiä tulee, teen toisenkin asian ensimmäistä kertaa blogini historiassa, ja kirjoitan kysymyspostauksen!

VASTAUSAIKAA ON SUNNUNTAIHIN 7.2. klo 20 ASTI! 
 

35 kommenttia:

 1. 1.anu.immonen76@gmail.com
  2. Laukku (huopia on jo aivan liikaa.....)
  3. Luen blogiasi, koska kirjoitat hyvin ja rehellisesti teidän iloista ja suruista. Myöskin se, että olen tavannut sinut ja hevosesi livenä on yksi syy, miksi blogiasi on kiva seurata.
  + Jos aiot toteuttaa seuraavan haaveesi, eli toisen hevosen hankkimisen, niin millainen tämä toinen hevonen olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tämä bloggaus ihana harrastus, kun "vähän tutuista" tulee tämän kautta melkein ystäviä, kun saa kasvoille ajatukset ja pääsee seuraamaan sitä hevoselämää yllättävän laajasti mukana :)

   Poista
 2. Ui, osallistun huovan havitteluun!
  Luen blogiasi, koska a) kirjoitustyyli on helposti luettavaa, mukavaa, selkeää. Ja koska b) blogi ei ole vaan blingbling-varusteiden esittelyä ja upeita kuvia, säihkettä ja hömppää, vaan sellaista aitoa arkea :)
  Sähköposti: eva.ruhanen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana vastaus! Blingblingiä ja upeita kuvia tosiaan harvemmin, ihan vaan arkea normaalisti :D

   Poista
 3. 1.nella.kahara@gmail.com
  2.Huopa koska niitä ei voi olla koskaan liikaa :)
  3.Luen blogiasi koska se kertoo mukavalla tavalla hevos\normaali elämästäsi.
  Blogiasi lukiessa ei koskaan mielestäni tylsiinny koska postaukset ovat olleet kivoja Ps. Lisää tämmöisiä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoistasi :) Hirveän usein en kyllä voi luvata mitään arpovani, mutta katsotaan jos tulevaisuudessakin jotain saisi joskus tähän tarkoitukseen hankittua :)

   Poista
 4. 1. karoliina.leynir@gmail.com
  2. Minulla ei oikeastaan ole väliä, mutta sanotaan vaikka huopa.
  3. Ihan yli söpö suokki! Mukavan oloiset postaukset :)
  + Oletko koskaan ratsastanut issikalla?
  Oletko koskaan miettinyt jos et harrastaisikaan ratsastusta? mitä silloin harrastaisit?
  Onko sinulla tavoitteissa mitään suurta? (esim. pitkä ulkomaanmatka tai jotain)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku kiittää, se kyllä tosiaan on täysin ylisöpö <3 Ainakin omistajan mielestä... :D

   Poista
 5. Henrietta.schrey@gmail.com

  Eksyin blogiisi vasta hiljattain ja jäin taka-alalta seuraamaan sen jälkeen kun luin, että sinulla on traumaperäinen aivovamma. Saattaa kuulostaa tökeröltä, mutta opiskelen fysioterapiaa ja meneillään on juuri neurologian opinnot, joten kiinnostuin sinusta ja oireistasi paljon.

  Huopaa tavoittelisin, koulumallisena ;)

  Ilmeisesti sinulla ei ole aivovamman jälkeen tullut kamalan isoja fyysisiä oireita vai olenko ymmärtänyt väärin? Tarkoitan tällä siis toispuoleista "halvausta"/hypotoniaa tai lihastonuksen nousua tai jotain muuta? Ymmärsin että oireesi ovat enemmänkin "psyykkisiä" (väsymisen, keskittymisen vaikeus ym). Nämäkin tietysti vaikuttavat valtavasti arkeen. Oletko koskaan miettinyt että voisit kilpailla vammaisratsastuksessa? Tai olisiko sinun vammasi tarpeeksi paljon elämään vaikuttava, että saisit niihin luokkiin osallistua? Toivottavasti aiheesta kysyminen ei tee oloasi epämukavaksi! Olen vain utelias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä ymmärrän ihan täysin sun ammatillisen kiinnostuksen! Mähän oon itse myös ollut tosi kiinnostunut kaikista oireistani, lähinnä näistä keskittymis-, hahmottamis- ja muistivaikeuksista ja samalla on tullut pohdittua, miten mä jatkossa pystyn vielä paremmin ottamaan nämä huomioon mun työssäni ;)

   Poista
 6. Onneksi olkoon kuukauden blogi tittelistä! :)

  1. jilla.lappalainen@hotmail.com
  2. HCn laukku
  3. Riku on vaan niin hyvä! :D Ja teidän koulutreenivideoita _kaipaan_! Jos siis saa esittää postaustoiveita, sellaisia kaipaisin :) Teillä erityisesti laukkatyö on niin tasapainoista ja helpon näköistä, että sitä on miellyttävä katsoa, ja mennä sitten hakkaamaan päätä seinään oman hevosen laukan kanssa... (Ai miten niin tänään oli tooosi vaikeaa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jilla!

   Koulutreenivideot on kyllä järjestettävissä, pitää pyytää Stellaa kuvaamaan sellaisia jollain tunnilla :) Mä en jotenkin ymmärrä, että jotakuta vois kiinnostaa meidän koulutyöskentelykin, kun MUA ei JUST NYT kiinnosta ;) Minäminä eikä kukaan muu... :D

   Poista
 7. vilma.lettu@gmail.com

  Huopa, on niin ihanan värinen! :)

  Luen blogiasi, sillä se on mielenkiintoinen. Tykkään huolella tehdyistä, perus ratsastuspostauksista, mutta kysymyspostausta olen sulta jo hetken salaa odotellut joten laitanpa niitä kysymyksiäkin tulemaan! :)

  - Mikä on suosikki ratsastusvarusteesi?
  - Mihin hevostapahtumaan haluaisit osallistua? (ei katsojana)
  - Kuvaile Rikua kolmella adjektiivilla, jotka alkavat kaikki samalla alkukirjaimella
  - Mikä on ensimmäinen ratsastusvaruste joko itsellesi tai hevosellesi, jonka muistat ostaneesi täysin itse?
  - Jos ennen tavoitteesi oli omistaa yksi hevonen ennen kuin olet 30, ja nyt tavoittelet kahden hevosen omistajuutta ennen kuin täytät 40, aiotko hommata kolmannen ennen kuin täytät 50? :D
  - Harkitsitko koskaan hevosalaa?
  - Millainen koulutus sinulla on? (peruskoulun lisäksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopa on kyllä ihan huikean värinen! Mä näen jo silmissäni mun opettajien ilmeet, kun jossain vaiheessa saavun tuo päällä tunnille... :D

   Kiitos kysymyksistä!

   Poista
 8. 1. paikkanitiedan@gmail.com
  2. Huopa
  3. En muista miten tämä blogi löytyi, mutta jäin lukijaksi mielenkiinnosta kun silloinen ratsastettava/kisaheppani oli samasta isästä kun Riku. Yhdennäköisyys oli niin suuri että jo melkein arvasin että samaa sukua ovat :) Blogisi on osoittautunut vuosien varrella mielenkiintoiseksi, joten olen jäänyt seuraamaan teidän menoa :)

  - Korkein este jonka olet hypännyt?
  - Onko jotain asioita mitä Riku vihaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika siistiä, että bongasit ulkonäön perusteella sukulaisuussuhteen! Riku on kyllä aika veikeän näköinen suokki.

   Poista
 9. Onnea kuukauden blogi -tittelistä, olet sen todellakin ansainnut! Sinusta oli tehty tosi kiva juttukin jalustimen sivuille! :)

  1. ssuvimannistoo@gmail.com
  2. Laukku :)
  3. Luen blogiasi sen vuoksi, että kerrot rehellisesti sekä onnistumisista että epäonnistumisista. Tykkään myös siitä, että vastaat aina kaikkiin kommentteihin niin ihanasti, siksi sinulle haluankin (ainakin lähes) joka kerta kommentoida!

  Kysymyksiä:
  - Miksi juuri Riku? Mikä siinä on parasta? Muuttaisitko siitä mitään?
  - Millaisen hevosen omistaisit, jos sinulla ei olisi Rikua? Olisiko se suokki vai kenties jokin muu?
  - Voisitko kuvitella asuvasi ulkomailla?
  - Onko sinulla joitain unelmia, joita tahtoisit saavuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kamalasti! Mä olen edelleen ihan yllättynyt, mutta tosi otettu tästä kunniasta.

   Kommentteihin vastaaminen on siitä jännä juttu, että mä en ymmärrä niitä, jotka eivät niihin vastaa - mä kun tykkään, että tämä bloggaaminen on kuitenkin sellaista jutustelua lukijoiden välillä. On kiva näin netin kautta tutustua uusiin ihmisiin ja päästä vähän sisälle siihen, millaista heidän hevoselämänsä on. Avartaa kummasti :)

   Poista
 10. anni.jauhiainen@gmail.com

  Huopa!

  Olen melko uusi lukija ja blogissasi ihastuin erityisen viihdyttävästi kirjoitettuihin teksteihin ja kaiken maailman klinikoista ja tapahtumista kirjoitettuihin kattaviin selostuksiin. Kirjoitat todella hyvin ja se kompensoi pitkälti hieman vähäisempää kuvien määrää. Kuvia voisi esiintyä useammin, mutta niitä ei mistään taivaasta taijota, joten täysin ymmärrettävää ettei pimeänä maneesikautena blogi pursua laadukkaita ratsastuskuvia ;)

  Jos Rikua ei saa sanoa, millainen olisi sun unelmien hevonen?
  Onko sinulla muita lemmikkeijä kuin hevonen? Jos ei, haluaisitko?
  Oletko koskaan harrastanut mitään ratsastuksen lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tosiaan voisi olla enemmän, ja täytyy myöntää, että jatkossa niitä tulee varmaan olemaan jopa vähemmän... Aiemmin sain puolison pakotettua silloin tällöin kuvaamaan järkkärillään, mullahan ei itsellä ole muuta kameraa kuin kännykkä. Täytyy ehkä yrittää aktiivisesti etsiä jotakuta kuvailemaan välillä, koska kuvista on kiva seurata sitä, missä mennään oman ratsastuksen osalta.

   Poista
 11. heidi_kaunisto@hotmail.com
  Huopa! :)
  Olen nähnyt kisoissa tätä sun Rikua ja jäänyt mieleen mahdottoman komeana suokkina, sitten joskus törmäsin blogiisi :)
  + Meinaatteko tällä kaudella kilpailla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Riku kiittää! Komea se kyllä onkin, vaikka nyt vähän karvaton ;)

   Poista
 12. Laukkua jahtaan, huovalle minulla ei ole valitettavasti käyttöä.

  Olen eräänlainen etähevostelija, eli minulla on harrastustaustaa, mutta tällä hetkellä en ratsasta, enkä käy muutoinkaan tallilla. Blogimaailma on mainio keino pitää yllä "tuntumaa" hevosasioihin. Erityisesti pidän suomenhevosista, joten siinä on yksi syy tämän blogin lukemiseen.

  Aikuisten ihmisten kirjoittamia, sujuvasanaisia ja mielenkiintoisia hevosblogeja on edelleen aivan liian vähän! En jaksa tavata pelkkiä treenipostauksia, joten valikoin luettavakseni sellaisia kirjoittajia, joilla on muutakin asiaa kuin se, miten päin hevonen kulki ja joilla on elämää myös varustekaapin ulkopuolella :).

  - Mitä Riku on opettanut sinulle?
  - Mihin kiinnität hevosessa huomiota, kun näet sen ensi kerran? Liikkeisiin, väriin, johonkin muuhun?
  - Oletko koskaan katunut hevosen hankkimista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä olen täysin samaa mieltä siitä, että aikuisbloggaajien hevosblogeja on aivan liian vähän! Mä yritän niitä napsia omalle lukulistalleni aina kun löydän, mutta valitettavasti ne harvat hyvätkin päivittyvät (ymmärrettävästi) kovin harvoin, kun aikuisilla ihmisillä on ne aikuisten ihmisten kiireet. Toki nuorillakin on kiireitä, en sitä sano, mutta kiire on vähän erilaista, ei ehkä niin kellotettua kuin töissäkäyvillä ja mahdollisesti perheellisillä ihmisillä.

   Poista
 13. 1. laura.tokeensuu@gmail.com
  2. Huopa, koulumalli!
  3. Luen blogia, koska se on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä ja koska pohdit samanlaisia asioita kuin minä, mutta usein analyyttisemmin = olen saanut "ahaa-elämyksiä" lukemalla.

  Kysymys: Jos sinulla olisi Rikun lisäksi toinen hevonen (ja aikaa ja rahaa sen pitämiseen), minkälainen se olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin niin Laura nähdä Kristan ja Sallan ilmeet kun tulisit maneesiin tämän huovan kanssa :D

   Poista
 14. 1. lottasvard1@gmail.com
  2. Kumpi vaan kävisi, mutta jos pakko valita niin laukku (koska huopa ei ihan ole meidän värinen, vuokraaja järkyttyisi varmaan tuollaisesta huovasta)
  3. Pidän blogistasi, sillä kirjoitat selkeällä kielellä ja pohdiskelet blogissa vakaviakin asioita. Blogisi eroaaa paljon massasta ja siitä oikein huokuu se palo, mikä sinulla on kuntoutumiseen ja ratsastukseen. Hurjasti tsemppiä siis!

  Kysymys: Onko Riku sinulle se The Hevonen, joka auttaa läpi harmaan kiven, ja josta ei vaan voi luopua, vaikka mikä tulisi eteen? Toisinsanoen, jos olisi pakko luopua, olisiko oikea paikka vihreämmillä laitumilla vai jonkun toisen omistuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tossa tuota huopaa ihaillessani hykertelen, kuinka mun ratsastuksenopettajat ehkä kuolisivat järkytyksestä, kun menisin sen kanssa maneesiin ;) On meillä aiemmin ollut jo limenvihreä huopa, ja vähän vähemmän kirkas oranssi, ja niillekin on huokailtu kovasti.

   Kiitos tsempeistä, niitä tähän matkaan tarvitaan!

   Poista
 15. Kommentoi seuraavat asiat:
  1. annika.koivula@gmail.com
  2. Huovan arvonnassa mukana :)
  3. Blogisi on hyvin kirjoitettu ja ihanan maanläheinen! Kerrot kivasti teidän arjesta ja treeneistä. Ja myös kuntoutumisesta on valtavan kiinnostavaa lukea!

  + Kysymyksenä (luin jo kysymyspostauksen ennen tätä :)) - oletko käyttänyt kuntosalitreeneissä ikinä Personal Traineria / muuten jonkun muun tekemää saliohjelmaa, vai oletko itse rakentanut treenisi? Minkälaisten salitreenien koet tukevan ratsastusta parhaiten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyviä kysymyksiä, en melkein malta odottaa, että pääsen näihin vastaamaan!

   Poista
 16. 1. lauraawh@hotmail.com
  2. Huovan arvontaan mukaan!
  3. Eniten tykkään kirjoitustavastasi! Musta on ihanaa jos jotain blogia seuraillessa tulee olo, että ikään kuin tuntee kirjoittajan (en tiedä kuulostaako hassulta!) ja sun ja Rikun menoa seuratessa tulee olo kun kaverin menoa seuraisi. (-: Lisäksi teidän yhteistyö vaikuttaa oikein mukavalta ja muutenkin mulle on tullut sellainen kuva että teidän meno perustuu ajatukselle että hevonen on harrastuskaveri ja muutenkin meno vaikuttaa hevoslähtöiseltä jos tällä sanalla tavoitan lainkaan sitä ajatusta mitä on tarkoitus? :-D

  Ja kysymys: tiesitkö jo ennen välivuoden pitämistä, mihin haet opiskelemaan vai muotoituiko ajatus opiskelupaikasta välivuosina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, joitakin blogeja seuratessa tulee tosiaan sellainen olo, että ihan kuin kaveriansa seuraisi! Tosi hyvin mä sain kyllä kiinni, mitä tarkoitat. Kiitos ihanasta kommentistasi. <3

   Poista
 17. milla.s.makinen@gmail.com
  HUOPA !!
  Kiinnostuin blogista kun luin postauksen siitä onnettomuudestasi ja muutenkin olen moneen otteeseen blogin puolelle eksynyt :)

  VastaaPoista
 18. camilla.rautiainen@live.fi
  Huopa yleismallissa :)
  Blogisi on erilaisuuden takia todella kiinnostavaa seurattavaa ja yleensä en luE seuomenhevos blogeja mutta teitä jäin seuraamaan jo jonkin aikaa sitten :) Miten pitkään Riku on sinulla ollut? Oletteko edenneet yhdessä mistä tasosta mihin?

  VastaaPoista