sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kaviouutisia ja arvonnan voittajat

Niinhän siinä oli käynyt, niin kuin vähän ounastelinkin, eli Herra Herkkiksen kaviot olivat tykänneet kyttyrää kovasta maasta ja kivikovista tilsoista. Rikultahan piti siis alkutalven pahimpana lilluaikana ottaa pois pohjalliset, jotka ovat jo hyvän aikaa suojanneet herkkiä kavionpohjia. Nyt kun pohjalliset jätettiin pois, estettiin myös se, että mutalillua pääsee pohjallisen ja kavion väliin haurastuttamaan sitä entisestään.

Win-win -tilanteita harvemmin on. Ei ollut nytkään. Riku on ratsastettaessa ollut, varsinkin kovimpien pakkasten aikaan, välillä hivenen epäpuhdas edestä. Hetken aikaa se oli myös tavallista haluttomampi liikkumaan, mutta normalisoitui aika pian. Olin myös ihmetellyt sen "omituisennäköisiä" kavioita - ihan kuin antura olisi painunut ja säde jotenkin "korostunut". Kengittäjä huomasi tänään saman, ja löysi myös tökkimällä kavionpohjasta herkkiä alueita. Ei muuta kuin pohjalliset takaisin jalkaan. Osa hevosista kuulemma reagoi näin koviin tilsakeleihin - varsinkin kun nyt tänä talvena on tullut järkyttäviä tilsoja, vaikka olisi ollut tilsakumit. Rikulle näitä tilsoja kertyy kamalasti nyt sen takia, että sen anturan ollessa nyt kulunut, on verenkierto niin lähellä, että se lämmittää kavionpohjaa ja näin ollen lumi pääsee sulamaan kiinni pohjaan, ja kerryttää hyvän alustan tilsalle.

Pohjalliset tarkoittavat sitä, että talvi-iloihin ei päästä ollenkaan, vaikka mahdollisuus tulisikin jääkauden jälkeen. Pohjallisten kanssa Rikulle tarttuu törkeät tilsat, eikä niillä lumessa ratsastaminen ole turvallista. No, päästiinhän me parit hankilaukat ottamaan puuterissa...

Onnea on muuten säännöllisesti käyvä ja ammattitaitoinen kengittäjä. Ja maneesi, jossa liikuttaa, kun ei muualla pysy pystyssä.

On aika julkistaa Valjas-Kolmion sponsoroiman arvonnan voittajat! Arpoja "myytiin" yhdeksän kappaletta laukkuun ja 24 kappaletta huopaan. Niillä, jotka olivat kysyneet kysymyksiä, oli käytössä kaksi arpaa. 

Koska en ole tekniikan ihmelapsi, arvonta suoritettiin perinteiselle "nimetsuikaleiksi leikaten ja purkkiin" -taktiikalla.

Arvonnan virallisena tarkastajana Puupanda
Arvonnassa siis Horse Comfortin laukku ja HKM satulahuopa
Huovan voitti Annika ja laukun nimimerkki VSinervo! Onneksi olkoon voittajille, kiitos kaikille osallistujille ja erityiskiitokset Valjas-Kolmiolle sponsoroimisesta!

Annikan sähköposti olikin kommentissa, mutta laukun voittajalta se oli unohtanut... Otatko minuun yhteyttä keskiviikkoon 10.2. mennessä sähköpostiin anneveliina@gmail.com

Muokattu torstaina 11.2. Valitettavasti laukun voittaja ei ottanut yhteyttä aikarajaan mennessä, joten laukulle arvottiin uusi voittaja. Onnea Jillalle, täsän mahtuu tosi hyvin porkkanoita Torstenille!

2 kommenttia:

  1. Ähähää! Ei ole todellista! :D Nyt en tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa! Sen kerran kun voitan jotain, niin mokaan vastaamisen. :D :D :D Onnea Jillalle! :)

    VastaaPoista