perjantai 26. elokuuta 2016

Töissä taas!

Niin hevonen kuin omistajakin. Itse palailin lähes 1,5 vuoden sairaslomalta pari viikkoa sitten takaisin töihin. Tahti on ollut huima ja työpäivän jälkeen on silmät sulkiessa huone pyörinyt päässä. Monet asiat ovat tässä välissä muuttuneet - onneksi ne tärkeimmät eivät. Oppilaat ovat edelleen loistavia, työkaverit ovat loistavia ja opettaminen ihanaa.

Varauduin tähän omaan armottomaan väsymykseeni myös talliarjen muodossa ennakkoon. Neurologi varoitteli, että kun aivot yhtäkkiä saavat näin paljon ärsykkeitä, joita ilman ne ovat pitkään olleet, voi väsyminen olla todella totaalista. Niin se on ollutkin. Usein työpäivän jälkeen olen nukahtanut sohvalle, josta noussut illalla vain sitä varten, että siirryn nukkumaan sänkyyn. "Pienet päiväunet" ovat neljän tunnin mittaisia esiyöunia, joiden jälkeen voikin jatkaa yöunet suoraan päälle.

Omat ratsastukseni olen näiden parin viikon aikana järjestänyt ennen kaikkea viikonloppupainotteiseksi ja sen lisäksi pyrkinyt käymään viikolla kerran koulutunnilla ja kerran maastossa. Äiti on käynyt myös omilla vuoroillaan niin este- kuin koulutunneillakin, ja vuokraaja on ratsastanut perjantaisin. Riku on siis saanut liikettä - ja minulla on hevostani törkeä ikävä, kun näen sitä niin kamalan harvoin!

Juuri ennen töiden alkua lähdimme tallikaverille seuraksi ja hyppäsin Tampereella 14.8. 70-80cm luokan. Kisareissusta ei jäänyt sen ihmeemmin kerrottavaa, Riku oli huippurauhallinen (jopa vähän liiankin rauhallinen), yksi puomi tuli mukaan perusradalta. Siinä en oikein videolta nähnyt selkeää syytä tiputukselle, en varmaan tukenut ponnistuksessa vaan tarpeeksi, joten hyppy jäi liian matalaksi.


Tässä hypyssä napattiin takapuomi mukaan. 

Seuraavaksi kisataan tänä viikonloppuna Riihimäen raviradalla. Arvoin pitkään ratojen kanssa. Luokat ovat tällä kertaa 65cm, 75cm, 85cm jne. Meillä ei ole nyt kesältä yhtään hyppykokemusta vähääkään isommista  (80cm ->) esteistä ja nyt olisi tarkoitus lähestyä Niinisalon kenttäkisoja ihan vaan positiivisella meiningillä. Koska viime radan jäin Tampereella ratsastamaan kuitenkin niin kässäri päällä, halusin ratsastaa kaksi rataa, jotta saisin mahdollisuuden suorituksen petraamiseen toisella radalla. Näinpä ilmoittauduin sitten hyppäämään 65cm ja 75cm, vaikka tuo 65cm kovin pieneltä tuntuukin.

Tarkoitus oli Riksun kisojen jälkeen pitää kaksi viikkoa kisoista taukoa ennen Niinisalon kenttäkisoja, mutta juuri äsken kutsuja selatessani törmäsin Hämeenkoskella järjestettäviin Derby-kisoihin, joissa osa hypyistä hypätään sänkkärillä! Nehän olisi ihan loistavat vikat kisat ennen kenttäkisoja. Pistetään harkintaan.

c. Aaveen.net


c. Aaveen.net

10 kommenttia:

 1. Ihanaa että olet taas takaisin töissä :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä niin käsittämättömän ihanaa olla taas töissä :)

   Poista
 2. Mahtavaa että pääsit taas töihin, vaikka aivan varmasti on myös todella rankkaa. Toivottavasti olosi helpottuu - on viheliäistä olla koko ajan totaalisen väsynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan toivoa, että tämä näin totaalinen väsymys olisi ohimenevää :) Niin ihanaa olla taas hommissa!

   Poista
 3. Huh, olet sinä kyllä sissi! Toivottavasti väsymys alkaa hellittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa! Niin siistiä olla töissä, että pakko olisi saada kyllä käydä :)

   Poista
 4. Ihanaa, että olet päässyt taas takaisin töihin! Toivottavasti väsymys alkaa pian hellittää :) Tsemppiä kisoihin :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kuulla että olet päässyt työelämään takaisin! Hyvä että olet etukäteen järjestellyt tallikuvioita sopivasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy kyllä sanoa, että ilman talikäyntien harventamista en kyllä selviäisi näistä viikoista! Nyt ei sitten taas valitettavasti hetkeen tarvitsekaan mahduttaa ratsastamista kuvioihin, niin tilaa on enemmän. Huoh.

   Poista