sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Puomeja ja palkintoja

Tänään lähdimme äidin kanssa yhdessä tallille. Äiti meni ensin selkään, ja mä rupesin kasailemaan itselleni kavaletti/pumiharjoitusta. Äiti ratsasteli alkuverkat (20 minuuttia) ja totesi sitten, että ei pysty nyt ratsastamaan kipeän selkänsä takia ja minä menin sitten selkään itse. Tein kolmenlaista harjoitusta.

1. Puomivolttia, jossa oli kolme puomia 2,5 metrin välein kaaressa niin, että tulin ne joko ravissa (väliin yksi raviaskel) tai laukassa innarina.

2. Kavalettiympyrää niin, että ratsastin pääty-ympyrän (päätysoikion...), ja hyppäsin keskihalkaisijaa ylittäessäni kavaletin. Ulkoavut olivat tärkeässä osassa, koska näin tullessa kavaletin ulkoreuna oli maassa, joten automaattisesti tapahtui liu'untaa ulkoreunaan. Tulin näin myös ravissa ja laukassa.

3. Kavalettiympyrää niin, että tein keskiympyrän, jolla hyppäsin molemmat kavaletit ja yritin laskea laukka-askelia hyppyyn (3, 2, 1, hyppy).

Näitä yhdistelemällä löytyi ihan kiva jumppatreeni, jota varten ei tarvinnut kantaa kuin viisi puomia ja kaksi tolppaa ;)

Myöhemmin menimme sitten seuramme pikkujouluihin. Lunastin mukaani aiemmin voittamani sennukullan kouluratsastuksessa. Lisäksi sijotuin ensimmäiseksi seuramme kouluratsastusrankingissa. Tästä palkittiin myös rahapalkinnolla, 150€ napsahtaa tilille. Minut palkittiin myös vuoden senioriratsastajana. Päätös tähän tehtiin kilpa-, valmennus- ja yleinen oma ratsastuksellinen kehitys valintakriteerinä. Kiitos Hämeen Ratsastajille muistamisista!

Seuramme palkitsi myös yksitoista ahkeraa talkoolaista, jotka ovat olleet mukana järjestämässä tämän vuoden kispja ja tapahtumia. Olin yksi heistä ja sain kaksi leffalippua. Eniten mieltä kuitenkin lämmitti ja hyvää mieltä herätti huumorikunniakirja. Minut palkittiin vuoden esteratsastajana ;) Perustelut olivat upeat: Anne on esteratsastaja, jolle esteitä ei voi ikinä laskea liian alas. Kiitos vain palkitsijoille, tämä lämmitti sydäntä. Ja onhan se myös totta, mua arempaa saa hetken etsiä :D Ja jostain syystä silti kiusaan itseäni niiden esteiden kanssa...

Ylhäällä kunniakirja ja talkootyökirjekuori, lautanen on vuoden seniorin kierolautanen, mitali kouluratsastuksen sennukulta ja pieni pokaali muistopokaali kouluratsastukesen rankingissa pärjäämisestä.

1 kommentti: