sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Anna Kärkkäisen estevalmennus ja allekirjoittaneen taidetta...

... eli syyt, miksi minusta ei tule koskaan esteratsastajaa, eikä kuvataiteilijaa.

Tänään koitti Rikun kovasti odottama päivä; päivä, jona esteet palasivat tiellemme. Esteitä kohtasimme hyvinkin konkreettisesti tänään Anna Kärkkäisen estevalmennuksessa. Olen viimeksi hypännyt Annan silmän alla reilu vuosi sitten, joten väliäkin oli ehtinyt kertymään! Kouluvalmennuksissa sen sijaan olen käynyt säännöllisesti noin kuukauden välein.

Nivelpiikityksestä oli kulunut sen verran aikaa, että päätin uskaltautua estehommiin. Eläinlääkärihän sanoi, että täysin normaaliin liikutukseen olisi saanut palata jo 1,5 viikkoa sitten, mutta päätin odottaa vielä hetken ennen kuin aloin hyppyhommiin ja varmistaa, että Riku tuntuu normaalilta sileältä. Normaalilta tuntui, joten tänään pääsimme siis hyppäämään.

Sanoin Annalle heti alkuun, että ei olla päästy hetkeen hyppäämään, ja sovittiin, että otetaan tämä kerta kevyemmin. Lämpimäksi heittäytynyt ilma tekikin Rikulle kepposet, ja se hikoili maneesissa valtavasti! Riku kestää huonosti nopeita lämpötilanmuutoksia, ja nyt kun ilma lämpeni yhtäkkiä kymmenellä asteella, oli olo selvästi vähän tukala. Sitä tosin ei varsinaisesti hypätessä huomannut, herra oli hyvinkin tuli hännän alla painelemassa kohti tehtäviä heti, kun tajusi mistä oli kyse!Tässä ihan omin pikkukätösin askarreltu ratapiirros päivän harjoituksesta. Tai siis eihän tämä nyt mitään kerro, paitsi sen, että esteitä siinä on. Ja nuo oksereiden vieressä olevat viivat merkkaavat muuten esteitä, eivät puomeja. En muistanut sitä merkata. Epäonnistuminen.

Riku oli siis todella intopiukeena esteratsastusharrastuksestamme, ja koska minulla oli ollut hetken estetauko, minun oli hankala tukea sitä tasaisempaan rytmiin. Niinpä lähes tunnin läpi esteille milloin otettiin miniaskeleita juureen ja milloon lauottiin vaikka kuinka kaukaa. Mutta hauskaa oli!


Hei kattokaa nyt tätä mun ratapiirrosta :D Hyvin saatte selvää, eikö niin? Ei ole ihme, että oppilaat joskus koulussa sanovat, että hei ope, ei tartte piirtää, me ymmärretään ilmankin... Joka tapauksessa, kuten yllä olevasta, hyvin havainnoillistavasta kuvasta näette, tulimme vastakaartona yksittäistä estettä ja sitten saman linjan kaksi kertaa, eri suunnista vain. Mutta mitä mä tätä teille selitän, näettehän te kuvastakin. Ja jos jollain on ongelmia selvän kaavion kanssa, alla on vielä video.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=nKmr2Fyi78U

Tulimme toiseen suuntaan linjan kuudella, kun Riku ei ollutkaan ihan niin paljoa menossa kuin ekojen hyppyjen perusteella kuvittelin, mutta takaisinpäin lennettiin sitten viidellä. Videolla on myös Annan kommentit mukana, tällä kertaa kun ei käytetty niitä korvanappijutskia.


Olisko tää kuva vähän parempi? Olisko? Yritin ainakin piirtää vakaammalla kädellä. Nyt tultiin täyskaartona esteitä ja sitten sitä toista linjaa. Ekaa hyppyä ei ole videolla kun kuvaaja ei ollut skarppina.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=88FJzU-jB0E

Nyt oli tarkoituskin tulla ekaa linjaväliä kuudella, eli siis tuo toisen kerran linjan viisi on ihan hevosen oma ratkaisu tilanteessa, kuskilta ei kysytty.

Luulitteko jo päässeenne näistä? Tämä taidonnäyte esittää sitä, että ensin tultiin suora linja, ja sitten lävistäjät. Lisäksi sain sakkokierroksen kun jäätiin Rikun kanssa ihmettelemään esteen takana ollutta koulutunnilla ollutta hevosta, joten ei saatu sovittua askelta 3-4 -väliin. Sakkokierroksella saatiin.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=HrSOyQqmJjo


Ja vielä kerta. Sama alku kuin äsken, sitten linjat toisista suunnista. Tein ylimääräisen ympyrän kun en mahtunut reitille kun siellä oli tungosta, ja vikan linjan korjasin vielä erikseen. On se ihme, että puomit pysyy paremmin kannattimillaan kun ei roiku kaulalla!Sellaisia koikkaloikkia tällä kertaa. Oli kyllä huippuhauskaa, jos ei nyt niin tyylikästä sitten, Mutta Annan sanoin: "Hienoahan se on, jos halua löytyy!". Ja niinhän se on, huomattavasti mukavampi hypätä tällä Rikulla, kun sillä reilun kuukauden takaisella haluttomalla hevosella, jolla laukka jäi jatkuvasti vääräksi tai ristiin. 

12 kommenttia:

 1. Hianot on ratapiirrokset :D Ehkä mäkin uskallan joskus tehdä tuollaiset koska tuoltahan ne varmasti näyttäisi näillä atk-taidoilla ja tällä hahmotuskyvyllä.

  Ihailen kykyä suoriutua tehtävistä vaikka on ruuhkaa ja toinen tunti ja kaikkea. Ihailen myös Annan tyyneyttä sekä opettaa, korjata esteitä että pitää vielä toisen open ratsukkoakin kartalla siitä mistä milloinkin suihkitaan ohi! Rikun meno näytti kepeältä ja innokkaalta, hyvä että paussi + hoidot toivat toivotunlaisen tuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ookkin :D Huomaa kyllä, että mä oon sairaslomalla ja aikaa on eri tavalla, kun ehtii opetella kaikkea uutta, esimerkiksi paintin käyttöä... Huhhuh.

   Joo Muurahainen on kyllä tosi skarppina tuolla, kaikki hoituu samalla kun vielä opettaa kaupan päälle. Riku oli kyllä superinnokas, ihana oli ratsastaa tällaisella hevosella. <3

   Poista
 2. Jeee videoita, paljon videoita! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos :D Jos ei nyt hyvältä, niin ainakin innokkaalta!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen blogi sulla ja ai että mikä nimi! :D Postauksissa vaan vähäsen häiritsee, kun kuvat menee tekstiosiosta yli.. Teksti kuitenkin sujuvaa ja kuvia/videoita tarpeeksi. Täältä sulle uus lukija :)

  http://kinkkukansa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, tiedostan ongelman, mutta en ole ollut vielä toistaiseksi tarpeeksi reipas etsieksäni siihen ratkaisua :D Jos kuvat laittaa pienemmäksi, ne joutuu suurentamaan edelliseen ruutuun, että niistä näkee jotain. Pitäisi siis varmaan yrittää tehdä koko sivu jotenkin uudestaan, mutta tällaiselle tumpelolle se on tosi vaikeaa!

   Mutta hyvä muistutus siitä, että vaikka mä en ole ollenkaan visuaalinen ihminen (=mua ei kiinnosta tuollaiset jutut), niin ne saattaa silti suuresti häiritä muita :D Pitää yrittää panoutua asiaan!

   Poista
  2. Hei jossain asiassa mä osaan mun atk-taidoilla neuvoa! :D Mene kohtaan ulkoasu ja sitten heti sivun yläreunassa on teksti "Lisää, poista tai muokkaa blogisi gadgeteja. Järjestele gadgeteja uudelleen klikkaamalla ja vetämällä. Voit muuttaa sarakkeita ja leveyksiä mallin suunnittelutyökalulla." Ja tuo "mallin suunnittelutyökalu" on linkki. Sieltä löytyy kohta "säädä leveyksiä".

   Poista
  3. Kiitos! Mulle meinas tulla jo tästä neuvosta näppylöitä, mutta LUPAAN palata tähän asiaan vielä tän viikon aikana :D

   Poista
  4. Älä ressaa, se ei ole vaikeaa! Siellä on vastassa hyvin käyttäjäystävällinen liukukytkin (or whatever), semmoinen jota saa vaan liu'utella niin että alkaa näyttää hyvältä. :)

   Poista
  5. Eikä, se ei oikeesti ollut OLLENKAAN vaikeeta :D

   Poista
 4. Eksyimpä sitten vastavierailulle sun blogiin, ja kiva huomata että samalta kylältä tosiaan ollaan. Ja tämä valmennuskin näytti tutulta! Juuri viime viikolla Annan kanssa samaa reeniä tehty, superhyvä harjoitus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanenkin sattuma vielä :D Joo Annan harjoitukset on mun mielestä niin hyviä aina, että pääsee oivaltamaan uutta :)

   Poista