perjantai 7. syyskuuta 2012

Herne nenässä ja muita kasviksia

Maanantaina Riku vietti ansaittua vapaata.

Tiistaina menin illalla koulutunnille. Teimme jälleen lyhennyksiä, mutta tällä kertaa lähinnä laukassa, mikä on meidän vaikein askellaji. Istun varsinkin laukassa varsin vinossa ja Riku sen takia puskee aina oikealle. Myös laukan säätely on vaikeaa - se on helposti joko lievästi nelitahtista ja tehotonta tai järkyttävää kaahotusta. Nyt kuitenkin saimme tehtyä ihan kivaa laukkaa. Riku oli tosi väsynyt kun lopetimme nämä jutut - olin ehtinyt olla selässä tässä vaiheessa jo reilun tunnin, koska verkkailin kevyesti ennen tuntia. Jatkoimme kuitenkin vielä työskentelyä avotaivutuksia tehden. Avo sujui käynnissä ihan ok. Riku oli väsynyt, mutta jaksoi vielä tsempata. Sen sijaan ravissa ei tuntunut sujuvan millään, Rikun mielestä oli vaikeaa ja minä ärsyynnyin kun ei onnistunut ja annoin epämääräisiä ristikkäisiä apuja. Jäin sitten opettajan kehotuksesta voltille, jossa hommana oli tässä vaiheessa enää ainoastaan asettua. Lopputulos oli se, että Riku ravasi turpa taivaissa pois alta... Yritin muutaman (kymmenen) volttia ja en saanut Rikua antamaan periksi, jolloin tein itsenäisen valinnan ja ravasin pois voltilta. Tein loppuravit eteen alas ja taivuttelin siinä vielä. Tarkoituksena oli saada loppuun edes joitain onnistumisen hetkiä. Tunnin jälkeen keskustelimme opettajan kanssa, ja olimme edelleen eri mieltä siitä, kuinka tilanne olisi tullut ratkaista. Hänen mielestään minun olisi pitänyt vain jaksaa ratsastaa paremmaksi, vaikka tuntui, että meni tappeluksi. Toisaalta olen sitten toiselta opettajaltani/valmentajaltani saanut sellaisen neuvon, että Rikun kanssa ei saa jäädä tappelemaan, kun se on kovasta ulkokuorestaan huolimatta niin herkkä poika ;) No, yhdessä tulimme kuitenkin opettajan siihen tulokseen, että nyt pitää vain tutkia, että mikä tehoaa ja mikä ei. Eli jatkamme harjoituksia.

Keskiviikkona Riku hyppi P:n kanssa koutsin kovan silmän alla pieniä esteitä ja villitteli. Näytti olevan hauskaa ;)

Torstaina kävin eri opettajan (opettaja2) koulutunnilla. Tunnilla teimme vasta-asetuksia ja takaosakäännöksiä ja toki vähän kaikkea muutakin. Riku oli jännittynyt ja vähän haluton. Tunti meni kuitenkin ilman sen suurempia ahdistuskohtauksia meiltä kummaltakaan. Sain ajateltavaa seuraavasta lausunnosta Rikun mielenlaadusta:   

"Riku on sellainen suomalainen mies, että jos sitä pyytää viemään roskiksen ulos, niin pitää kamalasti kehua, jos se roskapussi siirtyy yhtään lähemmäs roskalaatikkoa. Muuten saattaa olla, ettei se roskis seuraavalla kerralla liiku ollenkaan!"

Saattaapi pitää paikkansa ;)

Perjantaina eli tänään P käy Rikun kanssa maastossa. Huomenna teemme jotain kevyttä jumppaa kentällä ja sunnuntaina sitten suuntaammekin meidän ensimmäisiin aluekoulukisoihin :) Apuva!  

PS: Selvennykseksi vielä opettajat:

Opettaja = mun pääasiallinen ope ja valkku, jonka tunneilla käyn 2krt/vko
Opettaja2 = Meidän tallin ratsastuksenohjaajaharjoittelija
Opettaja/valmentaja = meidän tallilla vieraileva valmentaja, jonka tunneilla käyn noin kerran kuussa
Koutsi = Ystävä, joka on myös ratsastuksenopettaja. Opettaa mulle hyppäämisen alkeita n. kerran viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti