sunnuntai 9. syyskuuta 2012

JRS aluekoulu

Perjantaina Riku piti extravaparin kun mä kehitin itselleni kuumeen.

Lauantaina kävin ratsastamassa kevyesti kentällä. Mentiin n. 45min "hyvän mielen treeniä" - taivuttelua ja muutama laukanvaihto puomilla. Riku oli iloinen!

Tänään heräsin klo 3:40 (...) ja hain äitin kyytiin klo 4.30 (...). Tallilla letitin ja puunasin Rikun ja heitettiin romppeet autoon. Kuuden jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Järvenpäätä, jossa oltiin aika tasan 7:30. Kävin kisapaikalla eka tsekkaamassa verkan pohjan (aika pehmeä) ja radan pohjan (hyvä). Sitten kisakansliaan. Kasin maissa otettiin polle ulos ja laitettiin kuntoon. Verkka-alueelle siirryin aika tasan klo 8:20.

Riku oli verkassa tosi vireä ja pelkäsi vähän pöllöjä juttuja. Ei kuitenkaan tuhmaillut pahasti, oli vain noin ylipäätänsä varsin willi. Verkkasin tosi kevyesti kun en halunnut kadottaa pyrkimystä siihen pehmeään pohjaan. Lähdin luokassa kolmantena ja kakkosen mentyä radalle lähdin itse odottelemaan kouluradan reunaan vuoroani. Yritin vähän tässä ravata, mutta Riku tuli vahvaksi ja meinasi alkaa taas pelleilemään, joten päätin olla häiritsemättä suorittavaa ratsukkoa esim. loikkaamalla kouluaitojen yli kentälle ja annoin vielä hetkeksi pitkät ohjat.

Kun edellinen lopetti suorituksensa, lähdin kiertämään reippaasti rataa ravissa. Ehdin muutaman metrin, kun Riku teki uparit ja oli sitä mieltä, että takaisin vain. Lopulta sain suunnan vaihtumaan ja pääsin käynnissä radan ympäri. Koska tuomari ei ollut vielä viheltänyt, päätin kiertää radan vielä uudestaan ravissa. Ehdin hyvin takaisin toiseen päähän (reippaalla ja muhkealla pörinäravilla...) ennen kuin vihellettiin. Ei kun radalle.

Radalla olin aika tehoton ja huolimaton. Pisteitä karisi mm. huonoista teistä nelikaarisella ja voimattomasta laukasta. En uskaltanut ratsastaa laukkaa kunnolla, kun pelkäsin, että käy samalla tavalla kuin verkassa, että Riku pukittaa ja villittelee ja päädyn kaulalle. Olisi pitänyt uskaltaa, näin myöhemmin katsottuna. Tuomareiden loppukommentit olivat kuitenkin mukavat:

Tuomari C : Pehmeää ja siistiä ratsastusta. Vielä enemmän terävyyttä ja saisi kantaa itsensä paremmin, varsinkin laukassa. 

Tuomari H: Tasainen ja tyylikäs suoritus. Ajoittain jäi hieman löysäksi varsinkin laukassa. Säilytä siis energia jolloin saat myös hevoseen hieman enemmän ryhtiä. 

Ja täysin samaa mieltä olen siis tuomareiden kanssa tuosta laukasta ja kantavuudesta. Tuomarit olivat muuten harvinaisen yksimielisiä - molemmilta pisteitä 134,5! Prosentteja tällä tuli 61,136%, johon olen tuolla radalla hyvin tyytyväinen.

Viimeiseen ratsukkoon (joka meni n. klo 12:30) asti piti odottaa, mutta silloin tuli tieto, että tipahdettiin sijoituksilta. Ei siis muuta kuin kotia kohti yhtä aluestarttia rikkaampana. Harmi, että aluekisoja on nyt syksyllä enää tosi huonosti, olisi ollut tosi kiva päästä ottamaan vielä toinen aluestartti syksyyn! Nämä tämän päivän kisat oli tosi hyvin järjestetyt ja kivat tunnelmaltaan :)

--

Sitten ihan muita juttuja. Lauantaina mua kysyttiin seuraksi Tampereella ensi viikonloppuna oleviin aluemestaruuksiin ja lähdenkin sinne nyt sitten (jos en jänistä viime hetkellä :D) hyppäämään 70cm seuraluokan. Jännittää jo valmiiksi ihan kamalasti :D

3 kommenttia:

 1. Kappas vain, sinähän se ratsastit JRS:llä samat pisteet mun kanssani! :) Melkein jopa sijoituttiin siis. ;) Nooh, ens kerralla sitten rusetitkin matkaan!

  Sulla on ihan sikahieno suomenhevonen. Muistan sen jo hyvin laatuarvostelusta parin vuoden takaa, missä kilpailtiin vastakkain meiän putte ja tuo sun putte ja silloin jo sitä ihastelin!

  Tsemppiä treeniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa naureskelin kun kävin sun blogia lukemassa :)

   Kiitos, Riku on kyllä hieno. Mä ajattelin nyt kerralla päräyttää ja ostaa itselleni liian hienon hevosen, niin voin sitten yrittää tulla sen vertaiseksi ;) Riku on mulle tuttu hevonen toki tästä vuosien varrelta, olen itse sitä ihaillut jo kauan, on meinaan ollut mun kavereiden omistuksessa nyt aikaisemmin ja asunut samalla tallilla missä nykyäänkin. Eli pitkään ja hartaasti unelmoitu ihana ostos.

   Poista
  2. Ihanaa! Onni on oma hieno hevonen. Ja saman verran sen hyvän hevosen ylläpito maksaa kuin huononkin. ;) Ja hyvältä oppii niin paljon enemmän kuin huonolta...

   Ehkä taas törmätään kisoissa, kun samoilla suunnilla taidetaan pyöriä!

   Poista