sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

JRS aluekoulu 2.6.2013

Tänään heräsin yllättävän pirteänä aamulla klo 4:30 ja suuntasin tallille letittämään. Olipa ihana kisa-aamu tällainen lämmin kesäaamu verrattuna esimerkiksi helmikuun herätykseen, kun samoihin aikoihin suunnattiin Tampereelle kisoihin. Aamulla oltiin ihan kivassa aikataulussa, letitin kaikessa rauhassa, kasattiin loput kamat (suurin osa oli kyllä jo pakattu edellisenä iltana) ja harjailtiin puhdas (edellisenä iltana pesty) hevonen. Varttia vaille seitsemän hevonen koppiin ja suunta kohti Järvenpäätä. Järvenpäässä oltiin himppua yli kahdeksan. Suuntasin itse ensimmäisenä kansliaan ja katselemaan kisakenttää, joka olikin meille jo tuttu viime syksyltä. Viime syksynä jäätiin ihan pikkuisen sijoituksesta, joten revanssia toki lähdettiin hakemaan ;)

Menin selkään ennen yhdeksää. Riku oli pohkeen takana ja en saanut sitä ratsastettua sieltä kunnolla eteen. Tämä sitten näkyi koko radan lävitse. Tosin muiden suorituksia seuratessa huomasin, että en kyllä ollut ainoa, jolla kyseistä ongelmaa oli - ei tosiaan ole tällainen hellekään se paras kouluratsastusilma...

Mutta sitten itse rataan (Helppo B:3). Alkutervehdykseen tullessa Rikulle tuli kiire, ja pysähdys oli aavistuksen vasten kättä (6, 6). Käännökset vasemmalle sujuivat siististi (6,5 ja 6,5). Volttikahdeksikko oli ok, en tosin ehtinyt volttien välissä kunnolla suoristaa (6,5 ja 6). Harjoitusravipätkä oli mielestäni hyvä, sain ratsastettua liikettä vähän uloskin (7, 6,5). Nelikaarisen reitteihin en ollut tyytyväinen itse, mutta tuomarit kuitenkin tykkäsivät niistä, tahdista sitten eivät (6,5 ja 6). Laukannosto ja laukka ylipäätään oli löysää (6, 6). Voltille sain vähän potkittua vauhtia (6 ja 6,5). Lävistäjällä raviin siirtyminen oli mielestäni hyvä ja siisti, tuomarit rokottivat samaan arvostelukohtaan sisältyneestä laukannostosta, joka oli taas löysä (6,5 ja 6). Laukkapätkä edelleen löysä (6,5 ja 5,5). Laukkavoltti myös (6 ja 6). Ravisiirtymä oli täsmällinen, mutta keskikäyntisiirtymä taas vähän levähti (6,5 ja 6). Keskikäynti oli aktiivista, mutta muoto hajosi vähän (6 ja 6). Puoliympyrällä käynti oli hyvää, toinen tuomari olisi halunnut nähdä vielä pidemmän ohjan??? (7 ja 6). Toinen keskikäyntipätkä parempi kuin ensimmäinen, pieni tahtirikko (6,5 ja 6). Loppupysähdys taas kättä vasten (6 ja 6). Toiselta tuomarilta alapisteet kaikki 6,5 ja toiselta 6.

Kommentit:
C: Siististi ja täsmällisesti esitetty. Laukkaan lisää ajatusta ylämäkeen.
M: Tasainen suoritus. Laukassa takaosa saisi toimia paremmin.

Näillä yhteisprosentit 61,932% ja kilpailussa siinä vaiheessa neljänneksi. Totesin äidille, että nyt tulee taas tällainen takapuolesta oleva reissu - odotellaan koko päivä ja lopulta tipahdetaan pois sijoilta ;) Mutta lopulta löysin itseni kolmen ja puolen tunnin kuluttua onnellisena palkintojenjaosta hymyilemästä kuin idiootti :D En meinannut millään pysyä housuissani, mun ja Rikun eka aluesijoitus! Riku ei päässyt palkintojenjakoon, älyttömän kuuman sään takia hevoset oli siitä vapautettu. Mutta mä pääsin ja olin maailman onnellisin.

Nyt sitten vain uutta treeniä putkeen. Ensi viikosta on tarkoitus antaa Rikulle vähän vapaampaa alkuviikkoa, perjantaina on sitten vuorossa Kummajaisissa B:0 ja lauantaina K.N. ja 70cm esteluokka. Arvatkaa mitä noista jännitän eniten ;)

Loppuun vielä kuva Rikusta parkkipaikalla tarkkailemassa muiden hevosten puuhia sen kilvanajojen kivoimman homman, eli vihreän syömisen, ohessa.

Ja mitäs tuolla tapahtuu?

1 kommentti:

  1. Blogissani löytyy sinulle haaste!

    http://anujavihru.blogspot.fi/2013/06/vastaus-haasteeseen.html

    VastaaPoista