perjantai 21. kesäkuuta 2013

RiRa 16.6. ja suunnitelmia

Sunnuntaina 16.6. kävimme tallikaverin kanssa Riihimäellä seurakoulukilpailuissa. Minulla oli tarkoitus ratsastaa pitkästä aikaa helppoi A -tasoinen rata kilpailuissa ja hakea samalla "vikalistaa" siihen, mitä aletaan nyt erityisesti treenaamaan.

Minulla oli lähtö yhdentoista maissa, eli tallille menimme ruokkimaan hevosia puoli kahdeksan maissa, sitten letitys, kamat kasaan ja yhdeksältä matkaan. Kisapaikalla pyörähdys kansliassa, muutaman radan katsominen alle ja puoli yhdentoista maissa selkään. Riku oli kivasti avuilla, valppaana ja iloisena kisapaikalla. Verkassa oli ajoittain ruuhkaista, kun kahdelle eri radalle verkattiin samassa pienehkössä tilassa, mutta sopu antoi hyvin sijaa.

Rataa ei päässyt tällä kertaa kiertämään sisältä käsin, ja pohdin hetken, että tuleeko siitä ongelma. Riku on välillä ollut jännittynyt ekaa kertaa tuomaripäädyssä, mutta sen jälkeen todennut, etteivät tuomarien autot syö. Onneksi radan ympärysalueelle pääsi jo kahta ratsukkoa ennen, eli ehdin ottaa ensin pitkin ohjin käyntiä yhden ratsukon ajan ja käydä kävelemässä paikat läpi ja sen jälkeen ravissa pohkeenväistöjä ja vähän keskiravin tynkää. Ja sitten radalle.

Radalle tultiin ihan hyvin (7, 6) ja suht. suoraan sisään. Eka keskiravi oli lähinnä tahdinkiihdytys (5,5 ja 6). Pohkeenväistö oli suht. sujuvaa, takaosa jäi hieman (6 ja 6,5). Toinen keskiravi oli mielestäni hivenen parempi, tuomarit kuitenkin pitivät vaatimattomana (5, 6). Toinen pohkeenväistö oli mielestäni onnistunut (6,5 ja 7). Laukannosto ja ympyrä tahdikas ja mukavasti ratsastettu tie (7,5 ja 6,5), mutta takaosaan kaivattiin hivenen vielä tarmokkuutta. Keskilaukassa oli "oikea ajatus", mutta jäi silti vaatimattomaksi (5,5 ja 6). Täyskaarto ja vastalaukka oli omasta mielestäni varsin lennokas, toisen tuomarin mielestä taas sujuva ja toisen mielestä hivenen jännittynyt (6,5 ja 6). Laukanvaihto ei sujunut käynnin, vaan raviaskeleen kautta (4 ja 5). Laukannosto ja ympyrä jälleen varsin mallikkaat (6,5 ja 6,5). Toinen keskilaukka lähti paremmin, mutta ei ansainnut parempia pisteitä kuitenkaan (5,5 ja 6). Täyskaarto ja vastalaukka hyvällä tiellä (6,5 ja 6). Raviin siirtyminen tuli liian aikaisin, mutta keskikäynti oli tarmokasta (5,5 ja 6). Keskikäyntipätkä ok (6 ja 6). Suunnanmuutokseen vapaassa käynnissä kaivattiin vielä lisää aktiivisuutta, mutta puhtautta ja yliastuntaa kehuttiin (6,5 ja 7). Seuraavassa keskikäyntipätkässä oli hivenen poikitusta (6 ja 5,5). Siirtyminen raviin oli ok (6,5 ja 6). Loppupysähdys suora, mutta pää tuttuun tapaan korkeuksiin (7 ja 6).

Yleisvaikutelman pisteet:
Askellajit 5,5 / 6
Lennokkuus 5 / 6
Kuuliaisuus 5,5 / 6,5
Asento 6 / 6,5

Loppukommentit:
" Kiva sh ja iloisesti hymyilevä ratsastaja. Ohjelmassa mukavia pätkiä, mutta hevoselle tarvitaan lisää voimaa takaosaan ja sen tulee liikkua paremmin läpi selän että kykenet esittämään selvemmät siirtymiset askellajien sisällä, sekä paremmat pisteet ansaitsevat keskiaskellajit." 58,448%
" Melko tasainen suoritus. Takaosa vaan vielä tarmokkaammin töihin että suoritukseen tulee lisää lennokkuutta ja näin pisteetkin paranevat." 61,552%

Mitään yllätyksiä ei siis tullut, ellei sellaiseksi laske sitä, että koko rata oli niin rento ja hyväntuulinen. Sain ratsastettua hyvät pohkeenväistöt ja Riku kulkee nykyään selkeästi suorempana kuin aikaisemmin. Olin molempien tuomarien kanssa samaa mieltä tuosta takaosaan tarvittavasta voimasta. Mukavaa oli myös se, että tuomareilla oli näin samantyyppiset ajatukset.

Yhteisprosentteja tällä tuli 60,00% ja tällä tuloksella sijoituimme kahdenkymmenenkuuden lähtijän joukosta kuudenneksi ja näin ollen saimme myös meidän ensimmäisen A-sijoituksen joka on hankittu seurakisoista muualta kuin kotoa ja jonka prosentit eivät ole olleet onnettomat ;) Olin todella tyytyväinen hevoseen.

Taru Alatalo oli kuvaamassa ja hänen sivuiltaan löysin muutaman hienon kuvan meistä. Oltiin yksiä harvoista ilman kisatakkia, ensi kerralla pitää muistaa panostaa myös seurakisoihin sen verran, että ottaa sen pukupussin mukaan...

Keskilaukkaa taidamme tässä yrittää

Pohkeenväistöä + könöttävä ratsastaja ;)

Suunnitelmista sen verran, että ilmoittauduin 29.6. Lohjalle aluekoulukisoihin menemään suomenhevosille avoimen helppo B:0 ja lisäksi Helppo A:2. Huhhuh, ahistaa.. Saa nähdä, haetaanko sitä tuosta A:sta taas "nippanappa hyväksytty" tulos niin kuin tuosta meidän debyytistä kyseisellä tasolla. Pieni jännitysmomentti liittyy myös siihen, että luokat saatetaan ratsastaa myös maneesissa. Maneesissa Riku on todella jännittynyt, eli pohdin vielä tuon lähtemisen sen mukaan, missä nuo luokat ratsastetaan.

Muita suunnitelmia on mahdollisessa startata Nastolassa 14.7. aluekisoissa HeB. Ja lisäksi viettää iloista kesäaikaa maastoillen ja hypäten, ihana kun on valoisaa ja vapaata.

Nyt en olekaan moneen päivään päässyt itse hevosen selkään sillä sunnuntaina lähdimmä suoraan kisojen jälkeen ajamaan Joensuuhun. Olen viettänyt muutaman päivän kesäturistina Joensuussa ja lisäksi käynyt Kolilla kävelemässä 20 kiloa painavan rinkan kanssa reilun 40 kilometriä. Kolme päivää ja kaksi yötä oltiin metsässä, enkä mä ole vielä päättänyt, onko toi eräily mun juttu ;) Pitää ensin varmaan odottaa hartioiden palautumista ja sitten miettiä uudelleen.

Mukavaa juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti