sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kummajaiset 7-8.6.2013, perjantai

Perjantain ja lauantain suunnitelmana oli siis kisailla Urjalassa suomenhevosten Kummajaisissa. Perjantaina meidän ainoa lähtömme oli helppo B:0, alueluokka. Lähtö oli kolmen maissa iltapäivällä, eli tallille menimme puoli kahdentoista maissa letittämään, hevonen koppiin ennen yhtä ja vähän ennen kahta perillä. Parkkitilaa oli ihanasti ja kaikki paikat löytyivät helposti. Kisakansliasta sai hauskana lisänä lapun, johon pystyi täyttämään lisätietoja hevosesta kuuluttajalle. Päivän aikana oli tosi hauska kuunnella hauskoja pikkujuttuja hevosista.

Verkassa Riku tuntui hyvältä, innokkaalta ja tyytyväiseltä. Kaikkea kivaa piti tietenkin pällistellä, mutta mitään suuria jännittymisiä ei tullut. Verkka-aika oli vähän liian pitkä (40min) kun ilma oli niin kuuma. Kävelin ja seisoskelin siis varjossa aika paljon. Radalle mentäessä tunne itsellä oli super ja koko rata meni hienosti. Oli heittämällä parhain meidän HeB-rata!

Tässä tuomareiden mietteitä:

Tervehdys toisen tuomarin mielestä suora ja tyylikäs (7), toisen mielestä taas peräänanto ei säilynyt pysähdyksessä (5,5). Ensimmäinen keskiravi oli mielestäni ihan ok, ei hurjan hyvä (6,5 ja 6). Volttiin olin itse + molemmat tuomarit tyytyväisiä (7 ja 6,5). Keskiravi lähti paremmin, toinen tuomari olisi kaivannut selvempiä siirtymisiä (6,5 ja 5,5). Voltti oli mielestäni hyvä, toinen tuomari olisi kaivannut selkeämpää taivutusta (6,5 ja 5,5). Kolmikaarinen oli vähän hätäisesti ratsastettu, mutta tiet ja asetukset kunnossa (6,5 ja 5,5). Kolme askelta käyntiä oli mielestäni hivenen löysä, mutta siisti - tuomarit taasen hyvin erimielisiä, toinen kaipasi vielä napakampia siirtymisiä (6,5) ja toinen taas pehmeyttä siirtymisiin (5,5). Toinen kehui keskikäynnin yliastuntaa (7) ja toinenkin kai oli siihen ihan tyytyväinen (6). Harjoituslaukka nousi siististi, mutta vähän avoimena (6 ja 5,5). Laukkavoltti oli mielestäni ihan ok, tosin luisui suureksi (6 ja 6). Keskilaukkaan olin tyytyväinen (6,5 ja 6). Raviin siirtyminen oli huonosti valmisteltu (6 ja 5). Pysähdys oli tasan, mutta peruutuksessa Riku vähän katseli maailmaa (6 ja 5,5). Laukannosto oli tasapainoinen ja napakka (8 ja 6,5). Voltti huomattavasti parempi kuin ensimmäinen (7,5 ja 6,5). Keskilaukkaan olin tyytyväinen, toinen tuomari koki että Riku ryntäsi laukkaan (7 ja 5,5). Harjoitusraviin siirtyminen oli mielestäni hyvä, toinen tuomari ei perustellut arvosanaansa niin en tiedä mitä siinä oli pielessä (6,5 ja 5,5). Lopputervehdys oli suora ja tasan, tosin taas avoimessa muodossa (7 ja 5,5).

Alapisteet:
Askellajit 7 ja 6,5
Lennokkuus 6,5 ja 6
Kuuliaisuus 6,5 ja 5,5'
Asento 6 ja 5,5
Tiet 6 ja 6,5

Loppukommentit: "Mukavasti liikkuva hevonen!" ja "Mukavanoloinen hevonen. Miellyttävät askellajit. Toivoisin enemmän pyöreyttä muotoon varsinkin siirtymisiin."

Kuten huomata saattaa, tuomarit olivat hieman erimielisiä. C-tuomarilta sain 65,8% ja hän olisi sijoittanut minut luokassa toiseksi. H-tuomarilta sain 57,8% ja hän olisi sijoittanut minut luokassa sijalle 16. Lähtijöitä oli 30 ja erimielisyyksistä huolimatta päädyin lopulta sijalle 5. Näin myöhemmin katsottuna olisi varmaan pitänyt pyrkiä puheisiin tuomareiden kanssa, koska niin paljon jäin miettimään tuota eroa. Toisaalta H-tuomari perusteli näkemyksensä hyvin, ja tiedän, että varsinkin pysähdyksissä Riku ei pysy peräänannossa, enkä halua sitä sinne "vatkata" väkisin, vaan odottelen sitä, kun se alkaa olla niin hyvin läpiratsastettu ettei pää nouse aina radalla pysähtyessä ylös. Kotona se joskus pysyykin jo alhaalla. Ei siis jäänyt mitään hampaankoloon, tuomari osasi näkemyksensä perustella myös paperilla mukavan monisanaisesti.

Mukana oli harvinaisesti kuvaaja, joten loppuun kuvia meidän reissusta!

Tuuppingtuupping

Takakeno ja kuuluisa venyvä ohja :D

Tää oli se liian ryntäävä keskilaukka ;)

Riku lempikisapuuhassaan

Riku ei innostunut palkintojenjaon odottamisesta yhtä paljon kuin mä, joten autoin sitä

Palkintojenjaossa

 Kirjoittelen Kummajaisten toisesta päivästä vielä toisen postauksen, toivon, että saisin siihenkin kuvitusta paikalla olleilta kuvaajilta :)


2 kommenttia: