keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Vauhdikas alkuviikko

Maanantaina ampaisin suoraan töistä tallille, tavoitteena ehtiä maastoon. Selkään noustessa tajusin, että en kyllä ehdi kunnon lenkkiä tehdä ennen kuin on pimeää, joten päätinkin mennä kentälle tekemään intervallia. Reilu tunti tehtiin hommia, Riku oli tosi vireä ja alkuun myös jännittynyt. Lopuksi olikin jo aika väsynyt ja jaksoi keskittyä muuhunkin kuin kyttäämiseen ;) Ei oltukaan miltei kahteen viikkoon oltu ulkona ratsastamassa muuta kuin vähän rantateitä!

Intervallin rakenne tällä kertaa seuraava:

10 käynti
4 ravi oikea
3 käynti
4 ravi vasen
3 käynti

3 laukka oikea
2 käynti
3 laukka vasen
2 käynti

1,5 laukka oikea
0,5 laukka oikea reipas
1 laukka oikea
0,5 laukka oikea reipas

5 käynti

1,5 laukka vasen
0,5 laukka oikea reipas
1 laukka oikea
0,5 laukka oikea reipas

3 käynti

4 ravi oikea
2 käynti
4 ravi vasen
15 käynti

Lopuksi Riku sitten heitti vielä kunnon pukkishow't päälle kun näki vastarannalla laukkaavan kaverin... Pysyin selässä!

Tiistaina menin illalla koulutunnille. Tunnilla teimme pohkeenväistöjä ja vastalaukkaa. Oli tosi onnistunut tunti, Riku oli ihanan yhteistyöhaluinen ja liikkui kivan kevyenä läpi tunnin. En voi oikeastaan edes sanoa, että parani lopuksi (niin kuin yleensä sanon), vaan oli ihan vaan tasaisen hyvä. Vastalaukka kolmikaarisella kiemurauralla sujui valovuoden paremmin kuin aikaisemmin.

Tänään lähdimme kamalassa syystuulessa ja räntäsateessa maastoon äitin ja Jasun kanssa. Mentiin tunnin verran käyntiä mäkisessä maastossa. Riku keksi kaikkea pientä "omaa kivaa" mikä toi oman makunsa hommaan... Metsässä oli niin kovin paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä... On hevosella ainakin huumorintajua.

Huomenna Riku rokotetaan, joten loppuviikko onkin sitten vain käyntihommia. Hiljalleen siirrytään taas kohti talvea ja talviliikutusta: valmentautumista ja peruskunnon työskentelyä. Ongelmaksi muodostuu taas tämä vajavainen valoisa aika: miten ehtiä viikolla maastoon? No ei oikein mitenkään, ainakaan jos lunta ei pian tule. Mutta katsellaan rauhassa, onneksi meillä on maneesi niin aktiiviseen treenaukseen ei tule pakollisia taukoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti