lauantai 3. marraskuuta 2012

Koulureeniä

Maanantaina äiti kävi ratsastamassa Rikun. Oli kuulemma ollut todella hyvä, reipas ja innokas. Taipunut hyvin ja tuntunut kivalta. Äiti oli todella tyytyväinen.

Tiistaina kävin koulutunnilla itse. Tunnilla teimme kokoamisia ja keskiaskellajeja sekä taas niitä takaosakäännöksiä. Nyt takaosakäännökset sujuivat paremmin kuin viime viikolla, johtuen varmaankin siitä, että kokoamisaste oli nyt parempi. Olin aika tyytyväinen tuntiin.

Keskiviikkona äiti kävi päivällä ratsastamassa Rikun. Ei ollut kuulemma yhtä kiva kuin maanantaina, mutta askellajit äiti oli ratsastanut kevyesti lävitse.

Torstaina Riku sai uudet kengät ja hokit alle. Sen kunniaksi kävimme kävelemässä hieman rantateillä ennen koulutuntia. Rikun mielestä oli kamalan jännää kävellä ulkona - miltei viikko oltiinkin tässä välissä menty vain maneesissa. Minä olin löytänyt aiemmin viikolla tallin vintiltä kankikuolaimen, joka oli pituudeltaan 14cm - mullahan on 13,5cm ja 14,5cm omana, ja toinen on luonnollisesti vähän liian lyhyt ja toinen pitkä ;) Nyt näytti paremmalta. Turparemmiin pitää tehdä ennen sunnuntaita vielä reikiä, nyt se jäi liian kireälle.

Tunti sujui yllättävän hyvin. Jaksoin itse ratsastaa paremmin kuin lähiaikoina ja kokoomisaste oli läpi tunnin parempi. Teimme keskilaukkaa keskiympyrällä ja oli hauska huomata, että kyllä se laukkakin sieltä lähtee vähän ylämäkeen. Römähtää kyllä taas alas pian lähdön jälkeen, mutta ainakin lähtö on hyvä! Teimme siirtymisiä mm. pituushalkaisijalla ja huomasin selkeästi sen, ettei minun vinouteni enää pilaa koko hommaa. Aikaisemmin Riku liirasi minun painoni mukana oikealle, nyt se pysyi kivasti suorana. Kaiken kaikkiaan olin tuntiin todella tyytyväinen ja päätin startata sunnuntain A:n myös kangilla. Noin muuten kangilla ratsastaminen ei vielä tule meillä jokaviikkoiseen ohjelmaan, sillä tekemistä on todella paljon ennen kuin siitä kangesta varsinaisesti on apua - itselle vain tekee hyvää jatkaa harjoittelua kahden ohjan kanssa ja Rikun tottua kulkemaan enemmän tavaraa suussa.

Perjantaina kävin estetunnilla. Hypättiin ihan minikokoisia esteitä ja mua jännitti ihan kamalasti. Tunti sujui ihan mukavasti siihen saakka, kunnes yksi este nousi mun mielestä liikaa (silloinkin oli ehkä 80cm...) ja ensin rymäytettiin se ja toisella kerralla sitten kiellettiin siihen. Este laskettiin muutamalla reiällä alas ja sitten taas onnistui. Mä en oikein vielä mahdu kyllä hyppäämään meidän maneesissa kun siellä pitäisi reagoida niin nopeasti ja tehtävät seuraaavat toisiaan nopeasti. Mähän siis tuuletan vielä kolme askelta esteen jälkeen sitä, että ylipäätään pääsin siitä ylitse ;)

Tänään meidän tallilla on Halloween tapahtuma, jota varten me puetaan Riku. Puku on hieno, laitan illalla kuvia. Huomenna taas on meidän tallilla seurakoulukisat, joissa kisataan meidän seuranmestaruus. On mukava päästä kisaamaan "pitkästä aikaa"!

1 kommentti:

  1. Meillä on esteiden ylitys juurikin vastaavanlaista, itsellä tunne, että jippii yli päästiin, nyt voi hellittää kun vain pitäisi jatkaa vauhdilla matkaa eteenpäin kohti uutta esteylitystä. :D Tunne on vähän sellainen Huh huh! ja korkeutta esteellä 40 cm. Ponimuskin toteaa, että nyt saa pysähtyä ylityksen jälkeen, suuri työ tehty.

    VastaaPoista