sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Perustreeniä

Keskiviikkona mein Rikun kanssa illalla koutsin pitämälle estetunnille. Tunnilla tehtiin miniesteillä (max 70cm) laukan säätelyä. Molemmilla lävistäjillä ja sitten pituushalkasijalla oli suhteutetut välit - lävistäjillä 17,5m ja pituushalkaisijalla 21m. Pituushalkaisijan esteitä tultiin Rikun kanssa 5-8:lla askeleella ja lävistäjiä sitten 4-6:lla askeleella. Tunti meni kaiken kaikkiaan aika hyvin. Mulla on kamalasti oppimista esteratsastuksessa, mutta tällä kertaa en jännittänyt mitenkään kamalasti. Oli kivaa hypätä.

Torstaina suuntasin tunnille, tällä kertaa tosiaan ihan vain nivelellä niin kuin jatkossa aion ratsastaakin. Alkuun olin ajatuksen ihan muualla enkä meinannut saada mitään sujumaan. Hiljalleen sain ajatukset tähän päivään ja homma alkoi rullata. Tehtiin laukka-käynti siirtymisiä (muutamia onnistuneitakin tuli!), kokoamisia ja siirtymisiä niin askellejien välillä kuin askellajin sisälläkin. Oli hauska ja hyväntuulinen tunti. Aina välillä jäin tuijottamaan peiliin kun ihailin ratsastustani ei kun mietiskelin, miten mun asentoni on parantunutkin niin kamalasti vähässä ajassa ;)

Perjantaina lähdettiin maastoon. Minä menin Jasulla ja P Rikulla. Mentiin lähes koko matka käyntiä, yksi ravipätkä. Tai siis Riku ravasi ja Jasu laukkasi ja pukitteli ;) Äiti tuli sitten vielä ratsastamaan Rikulla koulutunnin. Sujui hyvin, Riku liikkui kivan pehmeästi ja mukavassa tahdissa koko tunnin.

Tänään Riku piti vaparin.

Joka päivä haluaisin tallille ja hevosen selkään. Olen jotenkin kamaln motivoitunut tästä talvesta ja työskentelyjaksosta - en malta odottaa, miltä tilanne  näyttää kuukauden tai puolen vuoden päästä! Kuskin kuntokuuri on aloitettu tässä nyt hevosen kuntokuurin sivussa - ensi kesänä me näytetään yhdessä hyvältä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti