keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Paluu arkeen

Torstaina ja perjantaina rokotusvapaalla.

Lauantaina kävin kipeänä liikuttamassa Rikun kevyesti maneesissa. Ratsastin noin neljäkymmentäviisi minuuttia, joista ehkä alle 10min ravia ja loput käyntiä. Tehtiin keskikäyntejä, avoja ja sulkuja. Sulut onnistuivat yllättäen, kun ei ollut kiirettä mihinkään eikä itsellä painetta että "pakko saada menemään hyvin, pakko pakko pakko" vaan rennosti vähän kerrallaan muutama askel sulkua ja sitten suoristus. Tein harjoitusta, jossa pitkän sivun alkuun tein voltin, josta lähdin suoraan avoon. Puoliväliin uusi voltti ja siitä suoraan sulkuun. Sulkua pari askelta ja sitten suoristus ja huolellinen kulma. Lyhyt sivu käyntiä eteen ja seuraavasta kulmasta taas kokoaminen voltille ja uudestaan. Lopuksi ratsastin käynnissä A-merkin ohjelman. Eli siis tein vaadittavat tiet ja pohkeenväistöt, keskiaskellajin ja niihin kohtiin, missä tulisi normaalisti siirtymä askellajista toiseen, tein kokoamisen. Oli tosi kiva fiilis ratsastaa huolellisia teitä ja "siirtymisiä" (=kokoamisia) tarkasti pisteessä. Jos jollain on siis tiedossa koulukisoja, joissa olisi käyntiohjelma, joka olisi avoin säälittäville HeA-seuratason tuuppareille, niin mä osallistun heti ;)

Sunnuntaina olisi ollut valmennus, mutta se jäi väliin kun olin edelleen kipeä. Juoksutin Rikua maneesissa hetken ja sitten päästin sen irrottelemaan irti. Hienoja pukkeja tuli taas!

Maanantaina äiti kävi ratsastamassa Rikun, joka oli kuulemma ollut löysä ja vähän haluton.

Tiistaina minä itse suuntasin koulutunnille. Otin päähän kanget, mikä alkoi harmittaa jo alkuraveissa... Riku painoi turpahihnalle oikein kunnolla ja en millään meinannut saada kevyttä tuntumaa aikaiseksi. Kankiohja roikkui löysänä polvissa ja silti liike on alamäkeen. Ehkä me tosiaan jätetään nyt muutamaksi kuukaudeksi ne kanget naulaan ja kokeillaan myöhemmin uudestaan! Tunnilla tehtiin tarkkojen kulmien ratsastamista, kokoamista ja keskiaskellajeja. Päätehtävänä oli ratsastaa jostain kohtaa pitkää sivua radan poikki, ja tehdä älyttömän pienet ja tiiviit kulmat, joissa kääntö tulisi ulkoa etuosaa halliten. Tämän jälkeen välitön siirtyminen keskiraviin, josta kokoaminen takaisin ennen seuraavaa kulmaa (joka meidän 18m leveässä maneesissa tulee aika pian :D). Ja sitten taas seuraavalta pitkältä sivulta uudestaan. Ihan älyttömän hyvä ja kamala harjoitus. Hienosti huomasi oman hitauden. Keskiaskellajiin siirryttäessä mulla on viehättävä tapa painua takakenoon ja ratsastaa lantiolla hevosta eteen. Auttaa varmaan ihan pirusti hevosta sellainen tuuppaaminen :D Nyt onneksi sentään tiedostan tapani, joten yritän siihen kovasti puuttua. Vaikeaa on.

Kisakausi ei sittenkään päättynyt tähän. Tallikaveri sai minut suostuteltua lähitallin harjoitusestekisoihin hyppäämään hurjat 50-60cm ja 70-80cm radat. Saa nähdä tuleeko siitä muuta kuin sanomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti