perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kisakalenterin viilausta

Tällä viikolla Riku on päässyt nauttimaan kesästä, vaikka ilmat eivät ole kesämiestä varsinaisesti suosineetkaan. Riku laiduntaa kavereiden kanssa minilaitumella puolta päivää, eli noin kuutta tuntia. Tällä hnetkellä laitumena toimii kentän vieressä oleva alue, jossa on muutama maastoeste. Riku on kuulemma intoutunut hyppäämään niitä useampaan otteeseen, muun muassa siinä vaiheessa, kun kentällä hypätään. On se kyllä aikamoisella työmoraalilla varustettu hevonen, kun treenaa noin innokkaasti vapaaehtoisesti syömisen sijaan! Jos omistajalla olisi tuollainen selkäranka, me oltaisiin jo huomattavasti pidemmällä treeneissä...

Riku on ollut koko viikon aika hyväntuulisen lötkeän rauhallinen. Se johtuu ehkä normaalia painavammasta laidunmahasta (vyö jää reiän-kaksi löysemmälle jo nyt) tai aktiivisista omatoimitreeneistä. Joka tapauksessa tällä viikolla olen saanut kerta toisensa jälkeen ratsastaa hyväntuulista, onnellista hevosta, jossa ei juuri särmää ole ollut. En tiedä, onko sitä niin kamalasti ollut ratsastajassakaan, joten annetaan anteeksi. Hyviä treenejä on kuitenkin viime viikon rokotusloman jälkeen pidetty. Kouluratsastuksen puolella kuski on harjoitellut ohjan ottamista myös vasempaan käteen ja esteratsastuksen puolella taas on päästy tekemään erilaisia ratkaisuja vaatimia linjoja.

Riksussa 9.5.2015
Kisakalenteria muokkasin niin, että sen sijaan, että debytoisin nyt vihdoin 90cm luokassa sunnuntaina Riksussa, hyppään tutut ja turvalliset 70cm ja 80cm. Rikun pieni löysyys yhdistettynä siihen, että mua jännittää se 90cm hyppääminen luvattoman paljon, olisi voinut tuoda sen lopputuloksen, että olisin päätynyt tekemään niin ison ratsastusvirheen, ettei Rikukaan olisi jaksanut sitä paikata. Nyt mennään ja hypätään reilusti vaan mukavuusalueen sisäpuolella.

Samalla tein päätöksen ensi viikosta. Ensi viikko näytti aika rankalta hevoselle, sillä osallistumme Nipsun valmennukseen Alaspäässä to-pe ja sen jälkeen suuntaamme Kummajaisiin lauantaina koulukisoihin ja sunnuntaina estekisoihin. Päätin, että jätämme nyt ne estekisat välistä, jotta viikosta ei tule liian rankka. Samalla, kun peruin nämä alue-estekisat, päätin, että en starttaa kesän aikana alue-estekisoissa. Meille on ihan riittävästi luokkia lähistöllä 1-tason estekisoissa. Näin meillä säilyy lupa hypätä syyskuussa aluemestaruuksissa harrastemestaruudesta. Harrastemestaruuden asetinkin nyt meidän tämän kauden estekisojen päätavoitteeksi.

Kouluratsastuksessa ei tavoitella nyt yhtään mitään. Jos jossain vaiheessa tulisi jotain onnistumisia, ehkä intoakin jostain ilmestyisi. Siihen saakka keskitytään estehommiin, ne maistuvat nyt hyvältä!

Riksu 9.5.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti