keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Estetreeneissä

Tänään alkanutta armotonta jännitystä huomisesta Nipsun valmennuksesta purettiin estetunnilla. Ajattelin, että sen sijaan, että yritän yksin nyhertää jotain kouluratsastusta etäisesti muistuttavaa, teenkin jotain aivan muuta. Näin ollen suuntasin ihan normaalisti keskiviikkoiselle estetunnilleni.

Käyn siis joka keskiviikko ratsastuskoulun estetunnilla. Silloin tällöin käyn myös erilaisissa estevalmennuksissa, mutta koska meillä saa erityisen hyvää opetusta, olen tyytyväinen siihen, että hyppäämään pääsee vähemmälläkin rahallisella panostuksella (vrt. valmennus vähintään 30-40€/h, ratsastuskoulun tunti omalla hevosella 16€/h). Ja edistyminen on ollut aivan hurjaa!

Tänään hyppäsimme rataa. Alkuverkassa teimme ensin kolmikaarista kiemurauraa, jossa ensin haimme hyvää taivutusta ja asetusta käynnissä ja ravissa, ja tämän jälkeen lisäsimme laukanvaihdot laukkaharjoituksessa. Rikuhan osaa kyllä vaihdot tehdä, jos ratsastaja osaa ne siltä vaatia, mutta on vähän laiska tekemään niitä - erityisesti nyt, kun vastalaukka on niin vahvaa, ettei tiukatkaan kaarteet vastalaukassa ole ongelma. Sain kuitenkin molempiin suuntiin tehtyä vaihtojakin.

Tämän jälkeen hyppäsimme muutamia verryttelyhyppyjä ristikoilla, ja aloimme hypätä varsinaista tehtävää osissa. Ensin tulimme 1 - 2 -linjan, jossa oli ensin ristikko, sen jälkeen kuusi laukkaa ja okseri. Tämä tuli ensimmäisellä kerralla ehkä parhaiten koko tunnin hypyistä, tämän kerran jälkeen jäin itse vähän onnellisena killumaan, enkä tukenut hevosta tarpeeksi.

Seuraavaksi sitten 3ab -4 -linja, jossa ensin oli sarja, ja sen jälkeen kuuden laukan linja neloselle.
Tästä jatkoimme seuraavalla kerralla viitos- ja kuutosesteille. Vitosessa oli alla vesimatto, ja siitä käännettiin 90 asteen käännös seuraavalle esteelle. Tähän tulimme Rikun kanssa aika hyvin ekalla kerralla. Alla video.


Rata loppui 7 - 8 -linjaan, jossa sai ensin kaarteesta vähän laukata, ja sen jälkeen sujua seuraavalla esteelle. Alla video.


Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=O8_kLVg8Jio

Lopuksi yhdistimme koko systeemin ja hyppäsimme tätä ratana. Epäonnistuin aika monta kertaa putkeen 1-2 -linjassa jättämällä hevosen liian yksin hypyssä. Muutenkaan kaikki hypyt eivät osuneet ihan ideaaliin paikkaan, mutta olin kuitenkin ihan tyytyväinen. Riku on nyt vähän löysäntuntuinen, joten minun pitäisi muistaa tukea sitä pohkeella paremmin ja rauhoittaa ylävartaloa levottoman soutamisen sijaan. Siihen nähden, kuinka aloittelija arkajalka olen näissä estehommissa, olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Ratavideo alla. Tunnin lopuksi korjasin vielä tuon 1 - 2 -linjan hypyt sellaisiksi, että olin aidosti hypyissä tukemassa hevosta. Siitä ei ole videota, kun videointivastaavat Sokerihiiret joutuivat poistumaan.


Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=PkV5lZ-uN10


Huomenna siis vuorossa kouluratsastusta yleisöklinikassa Nipsu Porthan-Broddellin silmän alla. Jännittää ihan törkeästi!

4 kommenttia:

 1. Harmittaa, että ne klinikat on arkipäivinä ja niin aikaisin, että ei ehdi töitten takia katsomaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nipsulla varmaan aikataulu niin tukossa, että viikonloppuja ei ole saatavilla... Mä myös ilmoitin jo heti kun eka tieto tuli läheisille, että osasivat pyytää vapaata. Tämä voi olla mun kouluratsastusuran huippuhetki, kyllähän se pitää päästä näkemään ;)

   Poista
  2. Pliis pliis laita meile sitten videoita valmennuksesta, olisi niin kiva kuulla ja nähdä mitä hän on suomipojasta mieltä!

   Vitsi miten sujuvalta teidän hypyt näyttää!

   Poista
  3. Mulla ehkä on mahdollisuus videomateriaaliin, ainakin yksi kuvaaja olisi alustavasti hommaan lupautunut. Pidetään peukkuja senkin suhteen!

   Kiva, että näyttää sujuvalta. Tänään tuntui aikamoiselta räpellykseltä, mutta niitäkin päiviä mahtuu viikkoon :D

   Poista