torstai 14. maaliskuuta 2013

VRS seurakoulukilpailut

Sunnuntaina kävimme siis Rikun kanssa Valkeakosken ratsastusseuran seurakoulukilpailuissa. Edellisen kerran kävimme tuolla elokuussa, jolloin starttasimme helpon C:n ja B:n. Nyt sitten oli vuorossa helppo B ja A.

Ensimmäinen verkka oli vasta viiden maissa, joten aamulla sai nukkua niin pitkään kun jaksoi! Iltapäivällä kuitenkin hyvissä ajoin lähdimme tallille mutsin kanssa, koska olin onnistunut olemaan niin tunari, että olin opetellut A:n ratani peilikuvana... Oli pakko käväistä selässä ja ratsastaa rata vielä oikein ennen lähtöä.

Leteistä tuli muuten kauneimmat mitä olen ikinä onnistunut tekemään! Se ei sinänsä ole paljoa, mutta oli hauska olla kerrankin tyytyväinen jälkeen ;) Epätasaiset ne edelleen ovat, alussa on n. 5 kpl golfpalloja, sitten 4 normaalia ja lopuksi vielä 4 pientä. Ja kyllä, mulla on aina 13 lettiä! Olen huono kouluratsastaja ;)

Kisapaikalla Riku seisoskeli kopissa ja mä kävin katsomassa muutaman suorituksen alle. Äiti talutteli myös Rikua vajaan puoli tuntia, ja onneksi oltiin otettu liina mukaan, koska Riku oli ollut kuulemma varsin pomppivalla päällä. Menin selkään ja ehdin kävellä vartin verran kentällä. Riku oli aika jännittynyt, mutta kun itse relasin ja päästin ohjat kunnolla pitkäksi, sekin rauhoittui. Verkka maneesissa ryhmässä meni hyvin. Riku oli alkuun jännittynyt ja kyttäsi tuomaripäätyä ja katsomoa, mutta rauhoittui nopeasti kun keskityin vain ratsastamaan ihan normaalisti siitä huolimatta. Ajoittain tuli liikaa painetta, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että olisi tullut sinkoilua tai pukittelua.

B:n rata oli kaikenkaikkiaan hyvä. Riku jännittyi tällä kertaa sisääntuloaukon puolella (maneesissa ei siis ollut aitoja, vaan rata oli koko maneesin kokoinen), kun näki portin takana ihmisiä ja hevosia, mutta ei kuitenkaan karannut avuilta. Erityisen tyytyväinen olin raviohjelmaamme kokonaisuutena. Prosentteja tuli 61,8% ja tällä neljäs sija. Lähtijöitä luokassa oli 19.

Miltei saman tien siirryin sitten A:n verkkaan. Verkka sujui edelleen hyvin. Rataankin olin tyytyväinen, vaikka siinä oli paljon pisteitä vähentäviä rikkeitä. Pystyin kuitenkin ratsastamaan koko radan normaalisti, eikä Riku ylijännittynyt. Sen verran se oli kuitenkin vireessä, että keskiravista tuli rikko laukalle ja keskikäynti (tietenkin kertoimella arvioitu...) rikkoi useasti raville. Takaosakäännökset olivat ala-arvoiset ja vastalaukkoihin ratsastin huonot tiet. Pääasia oli kuitenkin se, että muoto pysyi myös nivelellä ja jännittymisestä huolimatta en lopettanut ratsastusta. Prosentteja tuli vaatimattomat 56,92% ja tällä toinen sija. Voittajalle hävittiin niin reilusti, ettei tarvinnut ollenkaan jossitella ;) Lähtijöitä luokassa oli neljä.

Erittäin tyytyväinen olen kisapäivään. Tuomarilta tuli kehuja siististä ratsastuksesta, mukavasta yhteistyöstä ja kivasta hevosesta. Laukkaan toivottiin lisää voimaa ja kantavuutta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun Alaspäätä, johon sain tallikaverilta kyydin ja lähdenkin siis sittenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti