tiistai 6. lokakuuta 2015

Suomenhevoset tiedustelutehtävissä

Ote sotahevos-Köstin päiväkirjasta Aulangon rintamalta:
Hyvä päiväkirja, nyt tulen tauottua minulla on hetki aikaa kirjoittaa muistiin tämän päivän tapahtumia. Aamuni alkoi varsin tavanomaisesti kovin vähäisellä pettuannoksella sekä muutamalla heinänkorrella. Sen jälkeen menin hetkeksi nauttimaan auringonpaisteesta jaloitteluaitaukseeni yhdessä rintamaveljieni, Rikun ja Ripan kanssa. Sää oli varsin holotna, mutta onneksi olen pitkää rintamatalvea ajatellen kasvattanut mammuttimaisen pörröturkin sekä kerryttänyt hieman vararavintoa ympärilleni. Talvesta tulee pitkä ja rankka, mutta kyllä siitä tällaisessa elämänsä kunnossa oleva hevonen selviää!
Hetken kuluttua minua ja Rikua tultiin noutamaan, Ripalla ilmeisesti oli tänään muita Tehtäviä maansa hyväksi. Varustuksesta päättelin, että vuorossa meillä tänään olisi maaston tiedustelutehtävät. Ne ovat työtehtävistämme mielenkiintoisimpia, huomattavasti kiinnostavampia kuin normaalit raskaan materiaalin siirrot suorakaiteenmuotoisessa aidatussa alueessa.
Tänään tiedustelutehtäviemme aikana alkoi pommitus Parolasta päin. Itse vanhana sotamiehenä tiesin heti, että pommitus kuuluu niin kaukaa, ettei meillä ole vielä hätää. Riku sen sijaan sotamärkäkorvana hermostui kovin ja epäili ilmeisesti, että nyt tämä leikkimme päättyy tähän. Pääsin siis johtamaan poikkeuksellisesti joukkoja tänään, yleensä pidän huolen selustasta. Voi että olinkin ylpeä saamastani ylennyksestä!
Tiedustelutehtäviemme aikana huomasimme Rikun kanssa erilaisia merkillepantavia asioita. Minä huomasin autoilijan, joka oli ilmeisesti vastapuolen tiedustelija, ja meinasi ajaa päälleni. Riku sen sijaan huomasi puistonpenkin (useita, Rikun huom!), roskalaatikon, lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä, kukkapuskia ja jäätynyttä nurmea. Nuorella pojanklopilla on vielä paljon opittavaa tiedustelutehtävistä...
Pääsimme ehjinä tehtäviltämme takaisin leiriimme. Loppupäivän saimme viettää harvinaiselle vapaalla. Sotamies Kösti kuittaa, Pohjoisrintamalta ei mitään uutta. Nuku rauhassa Suomi, poikas valveilla on!
Henkilön Anne Suutari kuva.

4 kommenttia:

 1. Hahhah, mainio kirjoitus! Kyllä tuli turvallinen olo, kun voi luottaa suomalaiseen tiedusteluun =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole rauhassa, kyllä me nämä urkinnat hoidetaan! T. Sotamies Kösti ja alokas Riku

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus! :) :)

  VastaaPoista