sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tuore Hämeen alueen aikuismestari tässä, terve!

Tänään kello soi viideltä, ja hevonen oli pakattuna koppiin hieman kuuden jälkeen. Ei voi muuta kuin ihailla mun tukiporukan omistautuneisuutta! Mukana oli tänään poikkeuksellisesti myös mun maailman rakkain pikkusisko, oli huippua päästä jakamaan just tämä päivä Minnan kanssa.

Hämyistä oli aamulla
Hämeen aluemestaruudet ratkottiin tänä vuonna Niihamassa. Mä olin ilmoittautunut 70cm verryttelyluokkaan, sekä 80cm Hämeen aikuismestaruusluokkaan. Kisapaikalla oltiin sopivan rapsakassa ajassa, käytännössä kävin ilmoittautumassa ja vaihtamassa vaatteet sillä aikaa kun muut laittoivat Rikun kuntoon. Ella meni kävelyttämään Rikua ja mä opiskelemaan ekan luokan rataa.

Riku oli verkassa hyväntuulinen, mutta varsin lötkeä. Olin myös itse vähän pihalla, enkä saanut sitä ratsastettua mitenkään järkevään rytmiin. Siitä seurasi se, että 70cm luokka oli yhtä kampeamista, hevonen pelasti sitä mukaan kun kuski sähläsi. Saatiin siitä kuitenkin 0/0 ja lopulta aika riitti neljänteen sijaan. Palkintojenjakoja ei järjestetty luokista, ainoastaan mestaruuspalkinnot jaettiin (lähtijöitä päivän aikana hurja määrä), joten palkinnot noudettiin myöhemmin kansliasta.

Tässä välissä hyppäsin Rikun selästä hetkeksi alas pohtimaan, että mitäs nyt. Totesin, että en voi antaa hevosen tehdä kaikkia hommia, vaan mun on itsekin ratsastettava. Tällä ajatuksella siis radankävelyn jälkeen verkkaamaan. Ja johan rupesi paikat löytymään ja homma sujumaan, kun ratsastaja tajusi ratsastaa kunnon laukkaa hyvässä rytmissä kohti estettä. Ei se sen vaikeampaa ole.

Radasta en sen enempää turinoi, se on kokonaisuudessaan alla videolla. Olen tyytyväinen, tämä on sitä, mitä mä tällä hetkellä parhaimmillani pystyn esteratsastajana esittämään. Ei kovin kummoista, mutta en mä tätä hävetäkään aio! Arvostelu oli siis A.2.0 ja mun tavoitteena ratsastaa reipastempoinen rata, jossa ei kierretä koko maailmaa, mutta ei myöskään oteta turhia riskejä. Erityisesti arvostan laukanvaihtoa ennen vikaa estettä, mietin että en tasan vaihda ravin kautta, ja niin mä vain sain sen vaihdon tehtyä!

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=rwepBF86_hQ

Onni oli ylimmillään, kun ratani jälkeen tajusin, että olin mennyt Aikuismestaruusluokassa johtoon! Loppuun asti piti jännittää, mutta niin siinä vain kävi, että mä ja Riku voitettiin luokka ja ollaan Hämeen alueen aikuismestareita vuosimallia 2015! Woawoa kuin huikeeta!

Maailman ylpein kuski

Sori puhelinlaatu, mutta katsokaa Rikun ilmettä kunniakierroksella :D


Pähee rusetti, kiitos SRL Häme! Loimi oli myös hurjan hieno. 
On se mun hevonen vaan. Mutta joo, kyllä te tiedätte.

7 kommenttia: