tiistai 18. elokuuta 2015

Playsson.net: Mikael Wahlmanin klinikka 16.8.

Olin saanut kunnian tulla kutsutuksi ratsastamaan Mikael Wahlmanin klinikalle Korpikylän ratsastuskeskukseen Hollolaan sunnuntaina. Alunperin vastasin kysymykseen tulostani pienen epäröinnin jälkeen niin, että tulen, jos ei tule niin paljon osaavampia tarjokkaita, että meitä ei tarvita. Penina totesi, että kaikki saavat suorittaa omalla tasollaan, joten ei tarvi osaamattomuuttaan hävetä. Yleisesti ottaen toivoisin toki aina, että suomenhevosia edustamaan tulisi ennen kaikkea sellaisia ratsukoita, jotka todistavat, että suomenhevoset ovat hienoja urheiluhevosia JA niitä voi ratsastaa kauniisti. Rikuhan toteuttaa tuota ensimmäistä osaa, mutta ratsastaja on vielä matkalla siihen siistiin vaikuttamiseen. Onneksi kaksi muuta suokkiratsukkoa olivat huomattavasti meitä pidemmällä yhteistyössään, joten suomenhevosten ryhmä ei roikkunut lainkaan meidän harteillamme. ;)

Olin varannut Rikulle päiväkarsinan Korpparista, koska päivästä oli tulossa pitkä. Heti saavuttuamme kävin viemässä Rikun karsinaansa tutustumaan vierustoveriinsa, ja me lähdimme katselemaan aikaisempia ryhmiä. Paniikki oli tässä vaiheessa huipussaan - ajomatkalla jo rupesi jännittämään, mutta siinä vaiheessa kun katselin toisten hyppäämistä, meinasin unohtaa hengittää. Lähdinkin melko pian takaisin Rikun luokse, koska arvelin, että rauhoitun kyllä, kun pääsen hommiin. Se olikin aika pitkälti totta, sillä Rikun harjaamisen ja kuntoonlaiton jälkeen kentällä kävellessä ei enää ahdistanut yhtään niin paljoa. Omaa tukijoukkoani valui paikalle juuri ennen h-hetkeä, ja oli ihana nähdä niin monta tuttua kasvoa paikalla. 

Klinikka pidettiin maneesissa, mikä oli meidän kannalta oppimistilanteena loistava. Riku jännittyy helposti vieraassa maneesissa, ja minulla ei ole kamalasti vielä kokemusta siitä, kuinka vaikuttaa siihen, kun se jännittyy. Nytkin maneesissa oli monia asioita, jotka aiheuttivat hieman jännitystä - erityisesti hassun muotoiset ikkunoista syntyvät auringonläikät maassa, sekä maneesin peräseinässä pyörivä ilmastointipropelli. Aloitimme työskentelyn lähes heti ravipuomeilla, joiden aikana Riku oli selvästi jännittynyt, ja reagoi niin kuin jännittyeessään tekee - jää hitaaksi pohkeelle. Miksu ohjasi minua pitämään parempaa rytmiä niin ravissa kuin laukassakin, ja sitä kautta rentous alkoi löytyä. 

Aluksi työskentelimme kavaleteilla ja pikkuesteillä. Ensimmäinen videonpätkä on meidän ensimmäiset hypyt. Huomaa, että ratsastaja pelkää innarikavaletteja ja siksi käyttää niitä hyvin harvoin... Videoiden alussa on lähes jokaisessa vähän volttausta, koska en osannut muokata sitä videosta pois, ja tekninen tukeni on Saksassa matkalla. Tyydytään siis näihin. 


Hetken päästä kavaleteista nostettiin pikkueste ja jatkoimme linjan tulemista näillä pienillä esteillä. Seuraavalla videolla on alussa selostus siitä, miten Miksu halusi minun korjaavan edellistä ratsastusta - eli siis piti ratsastaa väli viidellä kuuden sijaan ja saada näin parempi laukka sarjalle. 

Lopuksi hyppäsimme pientä rataa. Radan korkeus oli noin 90cm-95cm, eli minun mielestäni aivan JÄÄTÄVÄ. Selvisimme kunnialla kuitenkin kaikesta. 
Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=Pm6gSdWGmXs

Lopuksi Miksu vielä pyysi minua korjaamaan radalta kaarteen kakkoselta kolmoselle, koska Riku painui siinä kaarteessa lujasti sisäpohjetta vasten, ja näin tultiin vähän liian uusintamaisesti se kaarre. 

Ja siihen me sitten lopeteltiin, ja hengissä selvittiin! Olin äärettömän ylpeä jälleen kerran hevosestani, joka vieraassa paikassa ja jännityksestä jäykän ratsastajansa kanssa suoriutui näin hienosti. Kokemus oli tosi kiva, ja paikan päällä oli positiivinen ja tsemppaava tunnelma. Tällaisia hyvänmielen oppimiskokemuksia me tarvitaan lisää! Huikea kiitos Playsson.netin porukalle ja erityisesti Peninalle kutsusta saapua mukaan. Mennään kyllä jatkossakin, jos kutsu käy. 

Kuvia tulee myöhemmin mahdollisesti, jos saan niitä jostain. 

Pieni tallikoiraoppilas Kössi kaivoi itselleen kuopan katsomon alle. Hyvä kuoppa tuli. 

4 kommenttia:

 1. Hyvin ratsastettu, tyytyväisen oloinen hevonen. Kiva kun oli useampi video esillä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin valita sellaisia, mistä näkisi niitä kömmähdyksiä ja korjauksia myös :) Kiitos kehuista, Riku on kyllä äärimmäisen ihana työmyyrä!

   Poista
 2. Ihanan siistin näköistä menoa! Ihana ratsukko! Tykkään!

  VastaaPoista