sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vesilahti koulukilpailut 26.4.

Kelailen vielä näitä kevään kisoja merkinnöissä lävitse, jotta niistä jää itselleni muisto. On ollut ihana näitä myöhemmin lueskella, joten yritän nyt nämä keväänkin kisat tänne vielä kirjailla kaikki. Pahoittelen, kun ne nousevat teillä uutisfeedeihin, vaikkei näin "tuoreita" juttuja varmaankaan ole kovin mielenkiintoista lukea ;)

Sunnuntaina 26.4. suunnattiin siis 2-tason kilpailuihin Vesilahteen. Starttasin tutun ja turvallisen K.N. -specialin ja FEI:n CCIP** kenttäkilpailuohjelman poneille (helppo A). Mukana oli myös toinen ratsukko meidän tallilta, ja superaktiiviset heppahoitajat.

Helpon B:n verryttelyssä Riku tuntui todella erikoiselta. Se ryki minua irti satulasta, juoksi pidätteitä karkuun ja poistuili paikalta. En saanut sitä rauhoittumaan koko verryttelyn aikana. Tarkistimme monta kertaa suitsitusta, kuolainta ja sitä, että kieli on oikealla puolella. Mitään syytä ei löytynyt ja lopulta tulin siihen tulokseen, että sen on pakko olla kuolain. Hölmönä olin ottanut radalle ekaa kertaa kokeiluun Sprengerin Turnado -kuolaimen, jota en ollut kotona kokeillut kertaakaan. Rikulla on nivelsuitsissa kumitutit, ja kun niitä ei saa kouluradalla pitää, olin päättänyt päästä helpolla ja vaihtaa suoraan toiset nivelkuolaimet. Näin jälkeenpäin pohtien päätös oli tietenkin täysin typerä, ja olisi pitänyt käyttää kisoissa tuttua kuolainta.

Juuri ennen omaa vuoroani toinen hoitajatytöistä juoksi trailerille irroittamaan kankisuitsista bridongin, ja vaihdoimme sen supervauhtia kiinni suitsiin. Taisin päästä selkään takaisin siinä vaiheessa, kun edellinen ratsukko lopputervehti, joten radalle lähdin sydän tykyttäen, valmiina keskeyttämään, jos Riku edelleen vastustelee kuolainta yhtä paljon kuin verryttelyssä.

Onneksi niin ei käynyt. Riku oli täysin oma itsensä, tyytyväinen, rento ja innokas. Itse olin niin ahdistunut verryttelyn tapahtumista, että en oikein uskaltanut ratsastaa ennen laukkaohjelmaa. radan jälkeen en ollut lainkaan tyytyväinen suoritukseeni, vaikka olin tyytyväinen siihen, että vaihdoin kuolaimen viime hetkellä pois. Pikkasen nauratti tämä Turnado-kuolaimen esittelyteksti: "Turnado-kuolain mahdollistaa täydellisen kommunikaation hevosen kanssa, koska se edistää nopeaa ja oikeanlaista puremista. "  Täydellinen kommunikaatio, niin vissiin :D Ei sopinut Rikulle sitten. 

Radasta löytyi kuitenkin paljon myös hyvää ja positiivista, ja sitä myöhemmin videolta katsottuani en ollut enää niin toivottoman pettynyt. Videota minulla ei valitettavasti tästä radasta nyt ole, koska se on kuvattu puhelimen kamera ns. väärin päin, enkä usko, että kukaan jaksaisi sitä Youtubesta niska kenossa katsoa. 

Riku meni hetkeksi koppiin syömään heinää ja me menimme kuivattelemaan. Koko kisapäivän siis satoi, välillä enemmän ja välillä vähemmän, ja keli oli totaalisen kurja. Onneksi buffetti oli oikein hyvä, se pelastaa paljon...

Helpon A:n verkassa Riku tuntui oikein hyvältä, olin siihen todella tyytyväinen ja lähdinkin radalle superhyvillä tunnelmilla. Ja ihme kyllä, myös radalta palasin superhyvillä tunnelmilla! Ei se nyt tosiaan mikään super ollut, mutta tasainen ja mukava perusrata. Juuri sellaista mä olen kaivannutkin tällä HeA-tasolla, kun tuntuu, ettei mikään oikein suju. Erityisen tyytyväinen olin laukkaohjelmaan, avot taas jättivät paljon toivomisen varaa, en taivuttanut niissä tarpeeksi rohkeasti. 

Radasta on videota, joka valitettavasti loppuu 3 minuutin kohdalla, eli laukkaohjelmaa siinä ei ole juuri ollenkaan. Jotain fiilisteltävää kuitenkin. Videossa on väärä päivämäärä, älkää antako sen hämätä. 
Linkki videoon:  https://www.youtube.com/watch?v=U8RC7OfTJSsLopulta Helposta A:sta tuli meidän aluekisojen tulosennätys, ja eka 60% rikkominen helpossa A:ssa - just ja just, mutta näissä asioissa hipaisusta todellakin otetaan! Ja helposta B:stä tuli tuollakin ratsastelulla rusetti, eli ei sitä voi olla kuin tyytyväinen...

He B 62,4% 7./36
He A 60,357% 15./35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti