torstai 9. kesäkuuta 2016

Laitumelta koppiin ja kisoihin - Stable Parkin harkkariestekisat

Tiistaina testailtiin Rikun kanssa ensimmäistä kertaa kisaamista ns. suoraan laitumelta. Lähitallilla Stable Parkin upeissa puitteissa oli esterataharjoitus, johon päätettiin suunnata. Taluttelin Rikun siis vartin matkan laitumelta tallille ja siitä suoraan koppiin. Rikun ilme oli ihanan innokas: "Mihin tällä kertaa mennään?".

Ajomatka Stable Parkiin kesti reilut parikymmentä minuuttia, ja paikan päällä suuntasin maksamaan lähtöni samalla kun Riku otettiin ulos kopista maisemia ihmettelemään. Juuri meneillään olevasta 50 sentin luokasta opettelin simppelin seitsemän esteen radan ja vaihdoin kuulumisia hetken. Rikulle kamat päälle ja äitin kanssa poika kävelemään siksi ajaksi, kun kävin kävelemässä oman ratani. Tällä kertaa korkeusvaihtoehdot olivat 50cm, 70cm, 80cm, 100cm ja 110cm. Hyppäsin tällä kertaa vain 80cm, koska 70cm tuntuu tällä hetkellä tosi matalalta, ja metri taas - no, liian metriltä ;)

Verkassa Riku tuntui oikein hyvältä. Se oli sopivasti jalan edessä, mutta ei mitenkään erityisen reipas. Kun pyysin reaktiota eteen, sain sen. Kun pyysin takaisin, Riku tuli takaisin. Hypyt olivat myös varsin onnistuneita, kerran kämmin lähestymisen viuhkaokserille, kun jäin itse tuijottamaan estettä edelleen miettien, että mites tällaiselle esteelle ratsastetaan, kun olisi pitänyt jo mennä...

Lähdin luokassa toisena, joten sain jäädä suorittavan ratsukon ajaksi radalle. Esteissä oli alla muurilaatikoita, porttia ja vesimattoa, mutten mitenkään erityisesti näyttänyt niitä, koska Riku ei yleensä ole mitenkään erityisen kiinnostunut erilaisista esteistä. Halusin myös näin harkkareissa harjoitella sitäkin, ettei aikaa ole aina näyttää kaikkia "pelokkeita".

Rata sujui varsin mallikkaasti. Ykkösellä ihan kiva hyppy, kakkoselle nypin turhaan vähän pohjaan, mutta ihan kohtalainen hyppy kuitenkin. Kolmosokserille kiva iso hyppy, josta jäi kaarteeseen hetkeksi ristilaukka - kolmos-neloslinja kuitenkin hyvä. Sarjaan tiesin ratsastaa vähän ajatuksella eteen, koska väli oli pidempi kuin mitä yleensä tunnilla hyppään. Se sujui kuitenkin hyvin. Kutos-seiska - ei ongelmia. Rata tuntui todella helpolta ratsastaa, eikä missään vaiheessa tullut mitään hätäahdistusta. Rytmi parani loppua kohden.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=X-YW0JvoIfQ

Koska kyseessä oli rataharjoitus, sai radan ratsastaa halutessaan samalla korkeudella uudestaan. Yksi ratsukko meni välissä, jonka jälkeen hyppäsin itse vielä muutaman hypyn - ihan vain sen takia, ettei äskeinen ollut sattumaa. Nyt rata lähtikin sujumaan hyvässä rytmissä, ja lopetin nelosesteen jälkeen tyytyväisenä. Hieno hevonen.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=_AyB1vZgADw

Koska kyseessä oli arvostelu A.0.0, Riku ansaitsi hienosta työstään rusetin. Ja omistaja ainakin hetkellisen mielenrauhan - myös laitumelta käsin voi treenailla.


Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, että minulla on päällä jotain uutta. Ostin maastoestetreenejä varten itselleni turvaliivin. Kävin Valjas-Kolmiossa keskustelemassa vaihtoehdoista, ja Jaana ehdotti, että tilaisin sovitukseen Horse Comfortin uuden turvaliivin. Tilattiin, kokeilin ja ihastuin! Liivi on niin kevyt, ettei sitä edes huomaa päällä. Liivissä on edessä muutama "panssaripala" ja selkäosa on tehty moottoripyörävarusteissakin käytetystä D30-materiaalista. Tämä materiaali on pehmeä käytettäessä, mutta kovettuu iskusta - ja iskun jälkeen pehmenee taas, joten liivi ei siis ole kertakäyttöinen.

Liivi ei ole varmasti turvallisin mahdollinen, koska se jättää mm. hartiat ja kyljet täysin ilman suojaa (niiden kohdalla on vain kangas), mutta se ei häiritse ratsastaessa lainkaan! Itse muistan vanhan Racesafen turvaliivini jääneen mm. satulan takakaareen kiinni ja aiheuttaneen niin vaaratilanteen - tämä ei ole missään vaiheessa tiellä. Liivi on hyväksytty kotimaan kenttäkisoissa, joten päätin kokeilun perusteella ostaa sen itselleni. Nyt se on ollut minulla käytössä maastoesteiden lisäksi myös rataesteillä ja maastossa, koska se tosiaan on niin mukava, ettei sen käyttö haittaa lainkaan.Liivin kokoa säädellään sivun vetoketjuilla, paloja voi siis ottaa pois ja lisätä. Kätevää! Hyvin pienet aikuiset varmasti mahtuvat myös lasten malliin.

9 kommenttia:

 1. Pystyisitkö ottaa kuvan siitä sisäpuolella olevasta lapusta ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki, kun ollaan liivin kanssa samassa paikassa joku päivä :) Miksi?

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tuo turvaliivi! Muistatko mikä BETA-taso siihen on merkitty? En löytänyt sitä netistä mistään. Omat turvaliivit ovat panssarimallia ja jäävät aika usein käyttämättä - tämä vaikuttaa paljon mukavammalta yllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt ainakaan selvää Beta-merkintää... Uusimman postaukseni kuvissa on kuva tuosta liivin lapusta, jos se toiseen silmään kertoisi jotain enemmän :) Tämä on kyllä huippumukava, ei edes huomaa, että on turvaliivi päällä ratsastaessa!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oli pakko liittyä lukijaksi! Super hauska ja ihana "ploki"!
  www.tuskantoivo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, mäkin bongasin siitä teidät omalle lukulistalleni :)

   Poista
 5. Ihanaa, että ootte taas menossa mukana! En käynyt hetkeen blogia edes katsomassa, kun ajattelin, että ihan oikeasti lopetit.
  Toivottavasti pipo tuli sinulle perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin mäkin ajattelin oikeasti lopettaneeni ;)

   Pipo tuli perille, kiitos siitä! Mahtuu hienosti kypärän alle, ei varmaan ole sattumaa :D

   Poista