sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Leirille!

Riku on saanut nautiskella vihreän syömisestä minilaitumellaan kavereiden kanssa, monista rennoista ja vauhdikkaista maastolenkeistä ja joskus joutunut myös omistajansa kouluratsastusinnostuksen uhriksi. 

Rikulla on nyt tänä kesänä ollut useammin kuin tavallisesti vapaapäiviä. Keväällä onnettomuuteni jälkeen vain nukuin - nyt en sitten saa enää unta. Ja koska aivojen parantumisen kannalta olisi kamalan oleellista saada unta, on pakko nukkua silloin kun nukuttaa. Se, että joutuu jättämään sovittuja menoja väliin, koska silloin sattuu uni tulemaan, ei sovi minun luonteelleni ja tuntuu omituiselle. Olen yrittänyt sietää tätä heikkoutta itsessäni. Ja joskus onnistunut. 

Uutena haasteena (tai oikeastaan vanhana haasteena, jolle nyt on saatu nimikin) on käden hermovaurio. Heti onnettomuuden jälkeen ihmettelin toista kättäni, joka puutuu jatkuvasti, ihan vain istuessakin. Sitä pistelee, se on voimaton ja sen liikkeitä on vaikea kontrolloida. Oikea käteni ei todella tunnu tietävän mitä vasempi tekee... Käsi on myös kipeä koko ajan. Vaivalle tosiaan löytyi mahdollinen diagnoosi, joka on hermovaurio. Nyt sitten pohditaan, miten tästä kuntoutellaan. Fysioterapeutilta sain ensiohjeena olla venyttelemättä (onko hei kukaan saanut ikinä fyssarilta ohjetta olla venyttelemättä?), lepuuttaa kättä tuen päällä ja ratsastaa mahdollisimman vähän. Onneksi fyssari on itsekin hevosenomistaja, joten ei mennyt ehdottelemaan täyttä ratsastamattomuutta... 

Oman osittaisen sairauslomalaisuuteni vuoksi Rikulla on siis ollut kesän aikana satunnaisia vapaapäiviä. Lähtökohtaisesti Rikulla ei vapaita ole - nyt sillä on muutamia ollut. Sen hyväksyminen on yllättävän hankalaa. 

Tänään kävin tekemässä tallivuoron aurinkoisessa säässä. Koirat tulivat päivällä Petun kanssa morjestamaan, ja tallentuivat kameralle. Riku sen sijaan ei pyynnöistä huolimatta juurikaan, on se kumma että noita koiria on muka mukavampi kuvata kuin tarhassa möllöttävää Rikua ;)

Pentu meni vähän katolleen!

Älykkyys loistaa Kössin silmistä

Kesä

Se ainoa kuva Rikusta...

Laitoin hevosille lisää vettä. Kössi auttoi. 

Kelpo ja Kössi

Pojat läks.


Huomenna sen sijaan tapahtuu jotain superjännää - me lähdemme mutsin kanssa ratsastusleirille! Pakkaamme Rikun koppiin aamulla ja suuntaamme neljäksi päiväksi Sappeen Ratsutilalle. Olen tosi innoissani ja hieman jännittynyt. Ihan niin kuin silloin 15 vuotta sitten... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti