sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Vesra aluekoulu

Kyllä oli koirat kotona aamulla ihmeissään kun kello pärähti soimaan 4:15 ja siihen vielä sängystä reagoitiin nousemalla ylös. Huhhuh. On tämä hullu ja ihana harrastus. Eniten tämän aamun herätyksessä ja kisapäivässä kyllä ilahduttaa ja ihmetyttää se, kuinka mahtavat tukijoukot mulla on, kun ne tällaisiin päiviin suostuu. Kahden hevosen ja niiden ratsastajien lisäksi meillä oli hieno kolmen hengen tiimi, joka hoiti kaikki tilanteet reippaasti ja sujuvasti. Iso kiitos!

Kiitos tiimi! 
Tallilla letiteltiin ja kohti Vesilahtea lähdettiin kello 6:15. Paikalla oltiin tosi hyvissä ajoin, puolisen tuntia ehdittiin pyöriä ennen kuin lopulta polkaistiin "karavaani käyntiin" ja laitettiin pollet kuntoon ja lähdettiin verryttelemään.

Verryttely oli mun osaltani todella epäonnistunut. En onnistunut ratsastamaan hevosta hyväksi ja se, että tilaa oli suhteellisen vähän sotki mun keskittymistä, niin kuin aina. Ja sitten kun tilaa olisi ollut, en jotenkin saanut aikaiseksi. Riku jäi hitaaksi pohkeelle, enkä saanut lopulta kovista yrityksistä huolimatta oikeaa pohjetta kunnolla lävitse.

Radalle kuitenkin hiljalleen siitä.

Kokonaisuudesta voisin sanoa, että ei todellakaan ratsastuksellisia tähtihetkiäni. Jäin ratsastelemaan ratsastamatta. Viime kaudella olisin ollut tyytyväinen tähän periaatteessa ihan siistiin rataan, mutta tällä hetkellä ihan kiva ei vaan riitä. No, annetaan puheenvuoro kuitenkin nyt tuomareille.

Sisään ihan ok, lopussa vähän liirasi linjalta (6,5 ja 6). Voltilla ei ihan taipunut, mutta mun mielestä ihan ok, tuomarit vähän erimielisiä (5 ja 6,5). Toinen voltti paremmassa asetuksessa (7 ja 6). Suoristus olisi saanut osua paremmin linjalle (6 ja 6,5). Keskiravi lähti ookoo ja loppui vähän ajoissa (6 ja 6). Ensimmäinen käyntipohkeenväistö rikkoontuu kun Riku bongasi yhtäkkiä kaverin, nosti pään ylös ja alkoi seurata, mitä kaveri tekee. En laittanut väistöön juuri painetta kun pelkäsin että rikkoo raville kun on niin jännittynyt. Väistöstä siis ansaitusti 5 ja 5,5. Ravissa kaarto radan poikki energinen (6,5 ja 6,5). Käyntiin siirtymä ok (6,5 ja 6). Käyntiväistössä poikitus vaihteli (6 ja 6). Laukannosto tuntui hyvältä selkäänkin! (7 ja 7). Laukkaympyrään toinen tuomari kaipasi parempaa asetusta (7 ja 6). Lävistäjältä pääsi vähän tipahtamaan raviin, ei pahasti kuitenkaan (6 ja 6,5). Seuraava laukannosto ei ihan nappiin valmisteltu (6,5 ja 6). Keskilaukkaan kaivattiin vielä lisää rohkeutta ja suoruutta (6 ja 6). Pysähdys ei täysin suora (6 ja 6).

Istunta 6 ja 6
Apujen käyttö 6 ja 6
Tiet 6,5 ja 6,5
Harmonia 6 ja 6
Muoto ja eteenpäinpyrkimys 5,5 ja 6,5

Tuomarikommentit:
"Raamikas ratsu, jolla kiva energia. Muista tasapainottaa, jotta ei tule kiireiseksi."
"Miellyttävä ja hyväliikkeinen hevonen. Vielä lisää tasaisuutta ja valmistelut huolella."

Ihan aloittelijamaisia virheitä tuli tehtyä, mutta hevosen suorittamiseen olen hyvin tyytyväinen. Tällä suorituksella kuitenkin prosentit 61,630. Jäimme siis kisapaikalle ottamaan arskaa ja nauttimaan buffetin antimista. Upea kisapäivä.

Toki päivän kruunasi se, että lopulta tuli kutsu palkintojenjakoonkin. Viimeisiä sijoittuneita olimme, eli siis yhdeksänsiä 35 joukosta. Hyvä Riku, kuskia ei voi nyt juuri kiitellä ;)

Huomenna jatkamme Hämeenkyrössä.


Kattokaa nyt kuinka onnellinen mä olen :D (Ja pohkeet irti pysähdyksessä...)

Könötys...

Vaeltava vasen käsi

Korvarapsutus!4 kommenttia:

 1. Onnea sijoituksesta ja tsemppiä huomiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä tarvitaan, mua jännittää tämä alue-A kyllä ihan törkeästi!

   Poista
 2. Teidän meno näytti kyllä hyvältä ja aina mieltä lämmittää kovassa sakissa sijoittuvat suokit! Onnittelut!

  VastaaPoista